ПРОТОКОЛ № 49 засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування


12.02.2019 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Володимир Поліш, Ігор Шевчук, Михайло Якимчук, Андрій Іваськів, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

 

Запрошені:

Андрій Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Марія Савка – перший заступник голови обласної державної адміністрації

Сергій Подошва – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

Головував:

Секретар комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

  1. Про проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації».
  2. Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік».
  3. Про проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік».
  4. Про проєкт рішення обласної ради «Про затвердження Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки».
  5. Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році».
  6. Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі
    № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску».
  7. Про проєкт рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску».

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації».

Доповідала: Марія Савка перший заступник голови обласної державної адміністрації

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Андрій Іваськів

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік».

Доповідав: Сергій Подошва – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

Виступили: Андрій Іваськів, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Михайло Якимчук

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік».

 

Доповідав: Сергій Подошва – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

Виступили: Володимир Поліш, Андрій Левкович, Михайло Якимчук, Андрій Іваськів, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про затвердження Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки».

 

Доповідав: Сергій Подошва – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

Виступили: Андрій Іваськів, Андрій Левкович, Михайло Якимчук

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про затвердження Стратегії розвитку
Івано-Франківської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році».

Доповідав: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Виступили: Ігор Шевчук, Андрій Іваськів, Олег Токарчук, Михайло Якимчук

Андрій Левкович – зачитав звернення депутата О. Дзеси щодо внесення таких доповнень до проекту рішення:

«– зменшити призначення:

по субвенції Долинському районному бюджету на 560,0 тис. гривень, вилучивши з Переліку пункт 70, відповідно у позиції «Всього» цифри «1449,0» замінити цифрами «889,0»;

– збільшити призначення:

по розпоряднику коштів «Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації» на 560,0 тис. гривень, доповнивши Перелік природоохоронним заходом 17(1) такого змісту:

«17(1) «Нове будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Свіча в районі вул. Мазепи в с. Княжолука Долинського району Івано-Франківської області (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)» – 560,0 тис. гривень».

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році» зі змінами підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19
    (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску».

 

Доповідав: Андрій Левкович

 

Виступили: Ігор Шевчук, Андрій Левкович, Андрій Іваськів

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску» взяти до відома та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

Не брали участь у голосуванні – 2

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску».

Доповідав: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Виступили: Андрій Іваськів, Андрій Левкович

 

Вирішили:

Проєкт рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 3   Проти –   0  Утримались – 2

Не брали участь у голосуванні – 2

Рішення не прийнято

 

  1. Різне.

 

 

 

Голова комісії                                                                             Андрій Левкович

Секретар комісії                                                                          Андрій Іваськів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]