Протокол № 50 засідання постійної комісії обласної ради  з питань охорони здоров’я  та соціальної політики


від 16.09.2020 року
м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні:

(М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця,
Н. Іванів, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук)

Відсутні: М. Дроняк І. Яремин

Запрошені:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Дзьомбак Володимир Богданович – в. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Малофій Любомир Степанович – генеральний директор КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”;

Дожджанюк Ігор Васильович – директор КНП “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради”;

Савчук Руслан Миколайович – директор державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”;

Зубань Алла Богданівна – головний експерт з спеціальності “Професійна патологія”  КНП “ІФ ОЦГЗ”;

Попович Віталія Ярославівна – заступник начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації.

 

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради;

ЗМІ.

 

 

 

Порядок денний
засідання постійної комісії обласної ради
 з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 

 

  1. Про стан фінансування закладів охорони здоров’я області.
  2. Про стан підготовки опалювального сезону у закладах охорони здоров’я області та про стан фінансування енергоносіїв у закладах до кінця 2020 року. Проблемні питання.
  3. Про ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19 в області. Інформація про стан розслідування випадків захворювання серед медичних працівників на СОVID-19 за період з першого березня 2020 року по даний час.
  4. Про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо забезпечення імунодепресантами хворих з пересадженими органами та медичним препаратом “Актилізе”.
  5. Про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.
  6. Про затвердження Положення про Залучанський будинок-інтернат у новій редакції.
  7. Про внесення  змін до календарного плану заходів обласних регіональних цільових програм галузі “Соціальний захист”.
  8. Про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України Буци А. М.
  9. Про затвердження у новій редакції Положення про  Долинський  обласний центр соціальної підтримки   дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради
  10. Про звернення громадської спілки “Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля” щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Додатково внесені питання:

  1. Про регіональну цільову програму розвитку донорства крові, її компонентів на 2021-2025 роки.
  2. Про Програму протидії захворювання на туберкульоз в області
    на 2021-2025 роки.

 

 

 

  1. Слухали: В. Дзьомбака про стан фінансування закладів охорони здоров’я області.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, Н. Іванів,
М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук

Вирішили: 1) рекомендувати обласній державній адміністрації вишукати фінансовий ресурс щодо забезпечення закладів охорони здоров’я області другої та третьої хвилі, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну  інфекцію СOVID-19, системами  киснепроводів та апаратами штучної вентиляції легень.

2) доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації проаналізувати стан підписання договорів  перехідного фінансового забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров’я, де є проблеми з фінансуванням через Національну службу здоров’я України. У разі виникнення таких проблем, департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготувати проєкт звернення до Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України щодо врегулюванння своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати працівникам до кінця 2020 року.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Дзьомбака про стан підготовки опалювального сезону у закладах охорони здоров’я області та про стан фінансування енергоносіїв у закладах до кінця року. Проблемні питання.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, Н. Іванів,
М. Ілюк, М. Сухоцький

Вирішили: 1) взяти до відома;

2) рекомендувати обласній державній адміністрації, головам районних державних адміністрацій, міським головам та головам об’єднаних територіальних громад забезпечити заклади охорони здоров’я області фінансовим ресурсом, де є наявна заборгованість за надані комунальні послуги і теплоенергоносії та відсутні кошторисні призначення до кінця 2020 року, в термін до 15.10.2020 року, не допустивши зриву початку опалювального сезону;

3) обласній державній адміністрації надіслати зазначені вище висновки та рекомендації постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики головам районних державних адміністрацій, міським головам та головам об’єднаних територіальних громад для інформування та контролю за їх виконанням.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

В. Кифорук  відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Cлухали: В. Дзьомбака про ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19 в області. Інформація про стан розслідування випадків захворювання серед медичних працівників на СОVID-19 за період з першого березня 2020 року по даний час.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк,
Н. Іванів, Р. Савчук, А. Зубань

Вирішили: 1) доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготувати проєкт рішення “Про звернення обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України щодо спрощення вимог для закладів охорони здоров’я області (другої та третьої хвилі), що можуть бути включені в перелік закладів  охорони здоров’я, та надають медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію СOVID-19 і забезпечення обстеження медичних працівників методом імуноферментного аналізу (ІФА). Подати проєкт рішення на розгляд президії та сесії обласної ради до 21 вересня 2020 року;

2) доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації вишукати кошти в сумі 160-180 тис. грн. на придбання програмного забезпечення  для реєстрації хворих з короновірусною інфекцією СOVID-19.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Дзьомбака про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо забезпечення імунодепресантами хворих з пересадженими органами та медичним препаратом “Актилізе”.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк,
Н. Іванів, В. Кифорук, М. Сухоцький

Вирішили:  інформацію взяти до відома

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Дзьомбака про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, Н. Іванів,
В. Кифорук, М. Сухоцький

Вирішили: 1) пропозиція О. Атаманюка:

  • доповнити інформацію департаменту охорони здоров’я про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи, а саме:
  • реконструкція хірургічного відділення КНП “Івано-Франківська обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;
  • будівництво КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради”.
  • пропозиція М. Піцуряка:
  • доповнити інформацію департаменту охорони здоров’я про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи, а саме:
  • оснащення закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня  сучасним рентгенобладнанням.
  • погодити проєкт рішення “Про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи” із зазначеними вище пропозиціями депутатів обласної ради О. Атаманюка,
    М. Піцуряка та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 6. Слухали: В. Корженьовського про затвердження Положення про Залучанський будинок-інтернат у новій редакції.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про про затвердження Положення про Залучанський будинок-інтернат у новій редакції” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Н. Іванів відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів обласних регіональних цільових програм галузі “Соціальний захист”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити внесення  змін до календарного плану заходів обласних регіональних цільових програм галузі “Соціальний захист” відповідно до листа обласної державної адміністрації від 3 вересня 2020 року № 1067/0/2-20/01-132.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Н. Іванів відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України Буци А. М.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України Буци А. М.” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Н. Іванів відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Попович про затвердження у новій редакції Положення про Долинський  обласний центр соціальної підтримки   дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження у новій редакції  Положення про  Долинський  обласний центр соціальної підтримки   дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Н. Іванів відсутні

Рішення прийнято.

 

  1. 10. Слухали: М. Піцуряка про звернення громадської спілки “Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля” щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації опрацювати звернення громадської спілки “Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля” щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про результати розгляду звернення поінформувати громадську спілку “Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля” щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та постійну комісію у встановлений  законом термін.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Н. Іванів відсутні

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Л. Малофія про регіональну цільову програму розвитку донорства крові, її компонентів на 2021-2025 роки.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про про регіональну цільову програму розвитку донорства крові, її компонентів на 2021-2025 роки” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради за умови його надходження на розгляд  ради в установленому порядку.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Дожджанюка про Програму протидії захворювання на туберкульоз в області на 2021-2025 роки

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк, В. Кифорук,
М. Сухоцький

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про про регіональну цільову програму розвитку донорства крові, її компонентів на 2021-2025 роки” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради за умови його надходження на розгляд ради в установленому порядку.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

Голова постійної комісії                                                                    Манолій Піцуряк

 

Секретар постійної комісії                                                                Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]