Протокол № 56


Протокол № 56

 засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, фінансів та податків

 

від 08.12.2017 року

м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 12 чол.

Присутні: М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, П.Книшук,  О.Мельниченко, В.Попович, Д.Сіреджук

 

Запрошені:

О.Левицький – депутат обласної ради;

Н.Іванів – депутат обласної ради;

М.Іваночко – депутат обласної ради;

В.Сенатович – депутат обласної ради;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

І.Зельманович – в.о. головного бухгалтера департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

М.Гринечко – помічник голови обласної ради.

 

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

С.Водвуд – консультант відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради.

 

Голова постійної комісії: М.Палійчук

 

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

 

Порядок денний:

 

  1. Про розподіл стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам (повторно).
  2. Про перерозподіл субвенції з державного бюджету.
  3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
  5. Про внесення змін до календарних планів заходів на 2017 рік регіональних (місцевих) програм.
  6. Різне.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про розподіл стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам (повторно).

Виступили: В.Попович, Б.Кобилянський, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2017 року № 1262/0/2-17/01-132 врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету стабілізаційну дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам за КБКД 41020600 в сумі 46359,1 тис. гривень та спрямувати її місцевим бюджетам згідно з додатком 1.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про перерозподіл субвенції з державного бюджету.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.12.2017 року № 1257/0/2-17/01-132 погодити перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у 2017 році між місцевими бюджетами згідно з додатком 2.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Виступили: В.Попович, Н.Іванів, О.Левицький, М.Палійчук.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2017 року № 1261/0/2-17/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Верховинського районного бюджету за КБКД 41035000 “Інші субвенції” в сумі 350,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по загальному фонду (для Служби автомобільних доріг в області) для поточного середнього ремонту мосту на км 43+930 автомобільної дороги загального користування державного значення Р-24 Татарів – Кам`янець-Подільський.
  2. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Єзупільського селищного бюджету Тисменицького району за КБКД 41035000 “Інші субвенції” та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду за КПКВКМБ 4716310 “Реалізація заходів щодо інвестиційного розвитку територій” в сумі 142,117 тис. гривень для реконструкції дитячого садка в смт. Єзупіль по вул. Степана Бандери Тисменицького району Івано-Франківської області.
  3. Погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню такі послуги, та тарифи, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування між місцевими бюджетами по загальному фонду в сумі – 431,87864 тис. гривень згідно з додатком 3.
  4. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот в сумі 18 021,2 тис. гривень і спрямувати її місцевим бюджетам згідно з додатком 4.
  5. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 30.06.2017. № 531-16/2017 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік”, а саме:

у додатку 2:

по розпоряднику коштів “Снятинський районний бюджет” назву об`єкта “Реставраційно-відновлювальні роботи приміщення міської ратуші в м. Снятині по вул. Шевченка, 70 Івано-Франківської області” замінити на “Придбання зовнішніх кольорових світлодіодних (LED) модулів для м.Снятина”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 15.09.2017. № 592-17/2017 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік”, а саме:

у підпункті 1.2. пункту 1:

позицію “- Ясеновецького сільського бюджету Рожнятівського району в сумі 374,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за КПКВКМБ 4716310 “Реалізація заходів щодо інвестиційного розвитку територій” на капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Незалежності в селі Ясеновець Рожнятівського району Івано-Франківської області” вилучити.

у додатку 9:

по розпоряднику коштів “Верховинський районний бюджет” назву об`єкта “Капітальний ремонт (заміна вікон і дверей) в сільській бібліотеці села Чорна Річка Голівської сільської ради Верховинського району” замінити на “Придбання вікон та дверей для сільської бібліотеки села Чорна Річка Голівської сільської ради”.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 14,5 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік”, а саме:

у додатку 5:

по розпоряднику коштів “Надвірнянський районний бюджет”:

позицію “Капітальний ремонт їдальні Чорноославської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надвірнянського району Івано-Франківської області – 100,0 тис. гривень” вилучити;

позицію “Капітальний ремонт Делятинської ЗОШ № 3 Надвірнянського району Івано-Франківської області – 100,0 тис. гривень” вилучити;

позицію “Капітальний ремонт вул. Лугівської в смт.Делятин Надвірнянського району – 100,0 тис. гривень” вилучити;

по об`єкту “Придбання спортивного інвентарю для Делятинської ЗОШ
І-ІІІ ст. № 1 в смт. Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області” зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 20,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 20,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 20,0 тис. гривень;

по об`єкту “Придбання та встановлення спортивного інвентарю для Чорноославської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області” зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 15,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 15,0 тис. гривень;

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 15,0 тис. гривень.

назву об`єкта “Поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Є.Пилип`юк в с. Фитьків Переріслянської об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області” замінити на “Поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Є.Пилип`юк в с. Фитьків Фитьківської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області”.

по розпоряднику коштів “Тлумацький районний бюджет”:

назву об`єкта “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (для відновлення хресної дороги в селі Олеша урочище “Гора”)” замінити на “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (для відновлення хресної дороги в селі Олешів урочище “Гора”)” та зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 60,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 60,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 60,0 тис. гривень.

по розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації”:

доповнити позиціями:

“Капітальний ремонт їдальні Чорноославської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надвірнянського району Івано-Франківської області – 100,0 тис. гривень”;

“Капітальний ремонт Делятинської ЗОШ № 3 Надвірнянського району Івано-Франківської області – 100,0 тис. гривень”;

“Капітальний ремонт вул. Лугівської в смт.Делятин Надвірнянського району – 100,0 тис. гривень”;

назву об`єкта “Капітальний ремонт (заміна вікон) Рачківського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад” Косівського району Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт (заміна вікон) Річківського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад” Косівського району Івано-Франківської області”.

по розпоряднику коштів “Департамент охорони здоров`я облдержадміністрації”:

у позиції “1412010 “Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню” зменшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 135,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх за КПКВКМБ 1412220 Інші заходи в галузі охорони здоров`я (на виконання заходів комплексної програми “Здоров`я населення Прикарпаття 2013-2020”);

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

2) відповідно до листа Богородчанської районної ради від 07.12.2017 року № 237/01-53 погодити внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік”, а саме:

по розпоряднику коштів “Богородчанський районний бюджет”

назву об’єкта “Придбання ламінату для підлоги, сантехніки та облицювальної плитки для санвузлів дитячого садка “Дзвіночок” в с.Дзвиняч Дзвиняцької ОТГ” замінити на “Придбання ламінату для підлоги, сантехніки та побутової техніки для дитячого садка “Дзвіночок” в с. Дзвиняч”;

назву об’єкта “Придбання меблів та інвентаря для дитячого садка в с. Грабовець Богородчанського району” замінити на “Придбання меблів, інвентаря та м’якого інвентаря для дитячого садка в с. Грабовець Богородчанського району”;

по об’єкту “Придбання та встановлення спортивного інвентарю для Підгірського дошкільного навчального закладу “Теремок” в с.Підгір`я Богородчанського району Івано-Франківської області” зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 15,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 15,0 тис. гривень та замінити назву об’єкта на “Придбання спортивного інвентаря для Підгірського дошкільного навчального закладу “Теремок” в с. Підгір’я Богородчанського району Івано-Франківської області”.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 15,0 тис. гривень;

3) відповідно до листа депутата обласної ради Б. Станіславського від 07.12.2017 року № 01/12 погодити внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік”, а саме:

по розпоряднику коштів “Калуський районний бюджет”

у позиції “7618800 “Придбання та встановлення спортивного інвентарю для опорного навчального закладу Войнилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Калуської районної ради” цифри “50,000” замінити цифрами “22,900”;

доповнити позицією “7618800 “Придбання мультимедійного обладнання для закладу Войнилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ Калуської районної ради  – 27,100 тис. гривень”.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2017 року № 1262/0/2-17/01-132:

  1. Збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на 300,0 тис. гривень по податку та збору на доходи фізичних осіб і спрямувати як субвенцію міському бюджету м. Калуша за КТПКВКМБ 1518800 “Інші субвенції місцевим бюджетам” для надання матеріальної допомоги сім’ї Юрійчук Ольги Василівни, в якій народилося одночасно троє дітей, для поліпшення житлових умов.
  2. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за КПКВКМБ 7618800 “Інші субвенції місцевим бюджетам” в розрізі адміністративно-територіальних одиниць на 200,0 тис. гривень згідно з додатком 5.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Кімаковича про внесення змін до календарних планів заходів на 2017 рік регіональних (місцевих) програм.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2017 року № 1263/0/2-17/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2017 рік:

– обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (додаток 6);

– Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 7).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Різне.

 

6.1. Слухали: Н.Іваніва про врахування в обласному бюджеті субвенції з державного бюджету.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: врахувати в доходах обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 01.12.2017. № 860-р та № 861-р.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

6.2. Слухали: І.Мацькевич про перерозподіл та передачу бюджетних призначень департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2017 року № 1259/0/2-17/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл видатків по департаменту соціальної політики облдержадміністрації:

– зменшити їх обсяг по загальному фонду (видатки споживання) на суму 89,0 тис. гривень за:

КПКВКМБ 1513182 “Компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування” на суму 85,0 тис. гривень;

КПКВКМБ 1513183 “Встановлення телефонів інвалідам I та II груп” на суму 4,0 тис. гривень;

– та відповідно збільшити їх обсяг по загальному фонду (видатки споживання) за:

КПКВКМБ 1513300 “Інші установи та заклади” на суму 7,5 тис. гривень;

КПКВКМБ 1513111 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах” на суму 7,0 тис. гривень;

КПКВКМБ 1513101 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця проживання дітей з вадами фізичного та розумового розвитку” на суму 74,5 тис. гривень;

– збільшити за КПКВКМБ 1513131″Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді” на 54,0 тис. гривень, з них на оплату праці – 46,0 тис. гривень за рахунок зменшення інших видатків.

  1. Здійснити передачу бюджетних призначень на 2017 рік, зменшивши їх департаменту фінансів облдержадміністрації за КПКВКМБ 7618800 “Інші субвенції місцевим бюджетам” по загальному фонду (видатки споживання) обласного бюджету на суму 650,0 тис. гривень згідно з додатком 8 (на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА – 350,0 тисяч гривень; на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни – 300,0 тис. гривень) та, відповідно, збільшивши їх департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за:

КПКВКМБ 1513101 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця проживання дітей з вадами фізичного та розумового розвитку” на суму 148,0 тис. гривень;

КПКВКМБ 1513102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки особам, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання” на суму 502,0 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                    Микола Палійчук

 

Секретар постійної комісії                                                               Микола Кузьма


Додаток

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]