ПРОТОКОЛ № 6


ПРОТОКОЛ № 6
засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології та раціонального
природокористування

 

м. Івано-Франківськ                                                                                 24 лютого 2016 р.

Присутні члени комісії:

Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Олег Токарчук

Відсутні: Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Оксана Тебешевська

Беруть участь у засіданні:

Ольга Галабала – заступник голови обласної ради

Запрошені:

Марія Рудик – депутат обласної ради

Ігор Яківчук – заступник начальника державної екологічної інспекції в області

Віталій Пернаровський – заступник начальника Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів

Володимир Кишенюк – департамент промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління  екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Роман Олійник – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

Наталія Зікрата – заступник начальника головного управління ДФС в Івано-Франківській області

Валентина Мельник – головне управління ДФС в Івано-Франківській області

Віталій Гутів – управління захисту економіки Івано-Франківського управління поліції

Юрій Качак –представник громадської спілки

“Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”

Роман Гринишин – голова Рогатинської районної ради

Станіслав Дідух – Стратинський сільський голова

Леся Іванків – Поберезький сільський голова

Михайло Барнич – Кропивницький сільський голова

Роман Михно – представник ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр”

Юрій Чорний – представник ТДВ “Рогатинпісок”

Громадські активісти:, Володимир Красноштанов, Степан Левицький, Сергій Чирва

Головував:

Голова комісії  Михайло Якимчук

 

 

Порядок денний

  1. Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.
  3. Про стан виконання рішення обласної ради від 30.09.2011.

    № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області”.

  4. Про проект рішення обласної ради “Про надання ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки пісковиків ділянки “Липівка”, яка розташована у Рогатинському районі Івано-Франківської області”.
  5. Різне. Розгляд листів та звернень.

Лист обласної ради від 11.02.2016. № 9-213/383-р/095 про погодження участі Юрія Качака – представника громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО” у засіданнях постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування з правом дорадчого голосу.

І. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.

 

Доповідали: Володимир Кишенюк, Юрій Чорний

Ольга Галабала доповіла присутнім про проведені громадські слухання у Стратинській сільській раді та необхідність укладення підприємством договору оренди на всю земельну ділянку, яка передбачена спеціальним дозволом, а не тільки на ту, яка розробляється, відповідно і оплата за всю ділянку та відсутність документа на оренду земельної ділянки укладеного між РДА та надрокористувачем та відправити питання на доопрацювання.

Також, зауважила, що у зв’язку з виявленими розбіжностями у поданих документах треба рекомендувати управлінню промисловості ОДА провести комплексний аналіз діяльності підприємства та надати зібрану інформацію комісії.

Виступили: Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Олег Токарчук, Наталія Зікрата, Роман Гринишин, Станіслав Дідух, Ігор Яківчук

Вирішили: Рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області” на розгляд сесії обласної ради.

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Доповідали: Володимир Кишенюк, Юрій Чорний

Ольга Галабала доповіла присутнім, що по цьому питанні теж проводились громадські слухання у Стратинській сільській раді та аналогічно до попереднього питання, необхідність укладення підприємством договору оренди на всю земельну ділянку, яка передбачена спеціальним дозволом, а не тільки на ту, яка розробляється, відповідно і оплата за всю ділянку.

Також, зауважила, що у зв’язку з виявленими розбіжностями у поданих документах треба рекомендувати управлінню промисловості ОДА провести комплексний аналіз діяльності підприємства та надати зібрану інформацію комісії.

Виступили: Андрій Левкович, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Іващенко, Наталія Зікрата, Роман Гринишин, Станіслав Дідух

Вирішили: Рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки
Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”  на розгляд сесії обласної ради.

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

  1. Слухали: Про стан виконання рішення обласної ради від 30.09.2011.

    № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області”.

Доповідали: Віталій Пернаровський, Ігор Яківчук

Доповідав: Віталій Гутів (інформація додається)

Звіт робочої групи з питань руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області.

Доповідав: Андрій Іващенко про необхідність проведення руслорегулювальних робіт за програмою, тому що у держави немає грошей для фінансування таких робіт, але має бути жорсткий контроль за їх проведенням.

Виступили: Ольга Галабала, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Віталій Гутів, Ігор Яківчук

Вирішили: Івано-Франківському обласному управлінню водних ресурсів надати комісії пропозиції щодо внесення змін до рішення обласної ради від 30.09.2011. № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області” з метою покращення контролю за виконанням руслоорегулювальних робіт та збереження екосистеми.

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки пісковиків ділянки “Липівка”, яка розташована у Рогатинському районі Івано-Франківської області”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

 

Виступили: Ольга Галабала, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович – рекомендувати юридичному відділу ОДА не затримувати розгляд документів, які надсилає обласна рада, та надати матеріали ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” щодо отримання спеціального дозволу на розгляд комісії.

 

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Різне. Розгляд листів та звернень.

– Лист обласної ради від 11.02.2016. № 9-213/383-р/095 про погодження участі Юрія Качака – представника громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО” у засіданнях постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування з правом дорадчого голосу.

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

– До обласної ради надійшло звернення Кропивницької сільської ради щодо вирішення екологічних проблем села.

Звернутись до голови обласної державної адміністрації з проханням доручити відповідним структурним підрозділам обласної державної адміністрації опрацювати вищезгадане звернення та подати пропозиції щодо вирішення питання.

Також надати сприяння Кропивницькій та Сівці-Калуській сільським радам щодо отримання інформації про можливі просідання поверхні землі над гірничими виробітками та надати фінансову допомогу для виготовлення генерального плану села.

 

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

– Про депутатський запит М.Рудик щодо вивчення питання законності вирубки лісів першої категорії на території Богородчанського району.

Доповідав: Роман Олійник

Комісія прийняла рішення запланувати виїзне засідання з даного питання. До роботи комісії залучити необхідні служби.

 

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

– До обласної ради надійшло звернення Поберезької сільської ради щодо вивозу піщано-гравійної суміші з берегів річок Бистриця та Дністер.

Комісія прийняла рішення запланувати виїзне засідання з даного питання. До роботи комісії залучити необхідні служби.

 

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

– Про звернення Сумської обласної ради “Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження повноважень органів місцевого самоврядування у сфері надрокористування”.

Комісія вирішила підтримати звернення Сумської обласної ради.

Голосували: ЗА –   5  Проти – 0    Утримались – 0

Голова комісії                                                                              Михайло Якимчук

 

Секретар комісії                                                                        Андрій Левкович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]