ПРОТОКОЛ № 7


ПРОТОКОЛ № 7
засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології та раціонального
природокористування

 

м. Івано-Франківськ                                                                                 11 березня 2016 р.

 

Присутні члени комісії:

Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Олег Токарчук, Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Оксана Тебешевська

 

Беруть участь у засіданні:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради

Ольга Галабала – заступник голови обласної ради

 

Запрошені:

Михайло Королик – депутат обласної ради

Тарас Виноградник – депутат обласної ради

Остап Дзеса – депутат обласної ради

Іван Данів – депутат обласної ради

Володимир Кишенюк – заступник директора департаменту промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Роман Михно – представник ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр”

Богдан Гудзак – представник ДП “Спецзалізобетон”

Ярослав Савчук – представник ПП “Савчук”

Іван Семанюк – голова Тисменицької районної державної адміністрації

Зіновій Томащук – голова Косівської районної державної адміністрації

Володимр Габурак – голова Тлумацької районної державної адміністрації

Богдан Свіщовський – голова Снятинської районної державної адміністрації

Іван Лесів – голова Старобогородчанської територіальної громади

Микола Філіпович – голова Верхнянської

територіальної громади

Тарас Шпук– представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”

 

Громадські активісти: Володимир Красноштанов, Сергій Чирва, Сірко, Жирик, Роман Островський

 

 

Головував:

Голова комісії  Михайло Якимчук

 

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про надання приватному підприємству «Савчук» погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування глин і суглинків Топорівського родовища розташованого у Городенківському районі Івано-Франківської області”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про надання ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки пісковиків ділянки “Липівка”, яка розташована у Рогатинському районі Івано-Франківської області”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про надання ДП “Спецзалізобетон” ВАТ “Івано-Франківськцемент” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянки – Жовтенська №1 Жовтенського родовища піщано-гравійної суміші, розташованої на території Тисменицького району
    Івано-Франківської області”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1187-27/2014 “Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”.

 

 

І. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання приватному підприємству «Савчук» погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування глин і суглинків Топорівського родовища розташованого у Городенківському районі Івано-Франківської області”.

 

Доповідав: Володимир Кишенюк

представник: Ярослав Савчук

 

Ольга Галабала ознайомила присутніх із доповненнями до проекту рішення (додаються).

 

Виступили: Михайло Якимчук, Василь Гладій, Ольга Галабала, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Ярослав Савчук

 

Вирішили: рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про надання приватному підприємству «Савчук» погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування глин і суглинків Топорівського родовища розташованого у Городенківському районі Івано-Франківської області” на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

Доповнення Ольги Галабали не прийнято

Голосували: ЗА –   2  Проти – 0    Утримались – 6

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки пісковиків ділянки “Липівка”, яка розташована у Рогатинському районі Івано-Франківської області”.

 

Доповідав: Володимир Кишенюк

представник: Роман Михно

Ольга Галабала ознайомила присутніх із доповненнями до проекту рішення (додаються).

 

Виступили: Ольга Галабала, Андрій Левкович, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Андрій Іващенко, Роман Михно

 

Вирішили: Рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про надання ТзОВ “Липівський кам’яний кар’єр” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки пісковиків ділянки “Липівка”, яка розташована у Рогатинському районі Івано-Франківської області” на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ДП “Спецзалізобетон” ВАТ “Івано-Франківськцемент” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянки – Жовтенська №1 Жовтенського родовища піщано-гравійної суміші, розташованої на території Тисменицького району Івано-Франківської області”.

 

Доповідав: Володимир Кишенюк

представник: Богдан Гудзак

 

Виступили: Ольга Галабала, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Андрій Іващенко, Ігор Шевчук, Богдан Гудзак, Михайло Королик, Роман Островський, Тарас Шпук

Ольга Галабала зауважила присутнім, що у поданих документах відсутнє попереднє погодження сільської ради (відповідно до ст. 16 Кодексу про надра) і немає документів про оренду земельної ділянки, а також про те, що за інформацією від сільської голови с. Побережжя, мешканці села не готові надати погодження на отримання спецдозволу ДП “Спецзалізобетон”.

 

Вирішили: рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про надання ДП “Спецзалізобетон” ВАТ “Івано-Франківськцемент” погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянки – Жовтенська №1 Жовтенського родовища піщано-гравійної суміші, розташованої на території Тисменицького району Івано-Франківської області” на розгляд сесії обласної ради, за умови подання до сесії обласної ради угоди про соціальне партнерство з органами місцевого самоврядування, та врегулювання всіх спірних питань із громадою.

 

Голосували: ЗА –   7  Проти – 0    Утримались – 1

 

Виступила Ольга Галабала та повідомила присутнім про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, що відбулось 24 лютого 2016 року, розглядався проект рішення обласної ради “Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Вищевказаний проект рішення завізовано усіма структурними підрозділами обласної державної адміністрації, залученими до підготовки проекту рішення.

Як стало відомо пізніше, дія спеціального дозволу на користування надрами Стратинського родовища піску була призупинена Державною службою геології та надр України. Основним документом для отримання гірничого відводу є діючий спеціальний дозвіл на користування надрами.

Необхідно оформити протокольне доручення від постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, з тим щоб звернутись до голови обласної державної адміністрації з проханням провести службову перевірку про надання обласній раді неперевіреної інформації щодо чинності поданих документів. Беручи до уваги, що це питання включено до порядку денного чергової сесії обласної ради, про результати розгляду, просити повідомити обласну раду в максимально стислі терміни.

 

М. Якимчук – з даного питання звернутись листом до голови обласної державної адміністрації.

 

  1. 4. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1187-27/2014 “Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Ольга Галабала ознайомила присутніх із доповненнями до проекту рішення (додаються).

 

Виступили: Василь Гладій, Ольга Галабала, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Роман Островський, Тарас Шпук

 

Вирішили: рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1187-27/2014 “Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища” з доповненнями комісії на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували за основу: ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

Голосували за доповнення запропоновані Ольгою Галабалою до пункту 10 Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища.

 

ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

Голосували за доповнення запропоновані Ольгою Галабалою до пункту 2.3. Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

 

ЗА –   1  Проти – 0    Утримались – 7

 

Голосували за доповнення запропоновані Ольгою Галабалою до пункту 7.1. Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

 

ЗА –   8 Проти – 0    Утримались – 0

 

Голосували за доповнення запропоновані Ольгою Галабалою до пунктів 6.2. та 6.3. Додатку до пункту 2.3. Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища , перед словом копія – вставити – “за наявності”.

 

ЗА –   8 Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Ольга Галабала ознайомила присутніх із проведеним аналізом проекту рішення.

 

Виступили: Василь Гладій, Ольга Галабала, Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Тарас Виноградник, Олег Токарчук, Оксана Тебешевська, Роман Островський, Тарас Шпук

 

Вирішили: рекомендувати голові обласної ради включити проект рішення “Про проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році” з змінами і доповненнями комісії на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували за основу: ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

п. 1 – зняти і направити кошти на Верховинський район;

п. 2 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 8 – не погоджено, виїхати на місце, витребувати акти виконаних робіт за попередні роки, до сесії подати висновки комісії;

п. 9 – зняти кошти направити на с. Сваричів Рожнятівського району;

п. 23 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 30 – зняти кошти направити на с. Петранку Рожнятівського району – 300 тис. грн. та с. Закерничне 354 тис. грн.

п. 33 – 50 тис. грн. залишити, решта буде визначено на наступному засіданні комісії;

п. 39 – зняти і направити на с. Чукалівка Івано-Франківської міськради;

п 57 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 65 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 66– не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п.67 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 94 – зняти і направити на Психоневрологічний диспансер в Тисменицькому районі;

п. 103 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 111– не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

п. 113 – не погоджено, виїхати на місце, до сесії подати висновки комісії;

 

Доручити управлінню екології з’ясувати по запитах на закупівлю спецтехніки та об’єктів, які потребують співфінансування можливість такої, з районних бюджетів та подати висновки комісії.

 

Голосували за поправки: ЗА –   8  Проти – 0    Утримались – 0

 

 

 

 

 

 

Голова комісії                                                                              Михайло Якимчук

 

 

Секретар комісії                                                                        Андрій Левкович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]