Протокол № 8



засідання постійної комісії обласної ради

з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики

 від 18.02. 2022 р                                                                          м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 6 осіб.

Присутні:

І. Тринів – заступник голови комісії.

О. Тебешевська – секретар комісії.

Присутні члени комісії: О. Когут, М. Рудик.

Відсутні: Б. Томенчук – лікарняний,
В. Магаль.

Запрошені:

Є. Бардяк – депутат обласної ради.

В. Ільчишин – заступник голови обласної державної адміністрації.

В. Попович – заступник директора –
начальник управління Офіс децентралізації департаменту економічного розвитку,
промисловості та інфраструктури.

В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.

О. Оклієвич – начальника управління спорту обл–держадміністрації.

С. Дзундза – директор Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради.

Ю. Черневий – директор Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму.

Б. Медвідь – консультант виконавчого
апарату обласної ради.

Вів засідання І. Тринів – заступник голови постійної комісії обласної ради з
питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики.

Комісія розглянула і затвердила порядок денний:

Порядок денний:

  1. 1. Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки”.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про зміну найменування Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради”.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу на баланс та в оперативне управління майна Солотвинської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу на баланс та в оперативне управління іншого окремого індивідуально визначеного майна Долинського дитячого будинку “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради
  7. Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення директором Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради Дзундзи Світлани Петрівни”.
  8. Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення директором Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму Черневого Юрія Івановича”.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки”.
  10. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”.
  11. Лист облдержадміністрації від 26.01.2022 № 9/3/1-22/01-132 про затвердження Календарних планів заходів галузі спорту.
  12. Лист облдержадміністрації від 03.02.2022 № 9/9/1-21201-132 про Календарні плани обласних програм на 2022 рік галузі освіта.
  13. Про лист голови обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства “Просвіта” ім. Т. Шевченка Степана Волковецького.
  14. Різне.

1.СЛУХАЛИ:Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації.
Доповідав:В. Ільчишин – заступнник голови облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Фран­ківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” –  4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
2.СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік ”.
Доповідав:В. Попович – заступник директора  – начальник управління Офіс децентралізації департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури.
Виступили:І. Тринів, О. Тебешевська.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради “ Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік” і внести на розгляд сесії обласної
ради.
Голосували:“ЗА” – 4 “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
3СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про програму
соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки ”.
Доповідав:В. Попович – заступник директора  – начальник управління Офіс децентралізації департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури.
Виступили:І. Тринів і запропонував доповнити проєкт рішення.
Вирішили:1. Внести пропозиції  до проєкту рішення обласної ради:Внести зміни до розділу 2 Освіта (ст. 76)Основні завдання та заходи на 2022-2024 роки:У галузі дошкільної освіти:Проведення робіт з будівництва та реконструкції 5 закладів дошкільної освіти:– “Будівництво дитячого садка в мікрорайоні “Каскад” в м. Івано-Франківську”;– “Реконструкція з добудовою дитячого садочка на вул. Січових Стрільців, 34 в селищі Лисець Тисменицького ра­йону Івано-Франківської області (коригування)”;– ”Капітальний ремонт ясел-садка “Золота рибка” на вул. Січових Стрільців, 64, селища Рожнятів Івано-Фран–ківської області”;– “Реконструкція існуючого дитячого садка “Пролісок” з добудовою блоку в с. Тисів Болехівської міської ради Івано-Франківської області. Коригування”.– “Дитячий садок у с. Крихівці Івано-Франківської місь­кої ради”.
В 2022 році у рамках програми Президента України Велике будівництво” планується проведення робіт у 5 закладах загальної середньої освіти, а саме:– “Реконструкція будівлі ЗОШ I-III ст. з добудовою навчального корпусу та спортивного залу в с. Красноїлля Верховинського району Івано-Франківської області” (перехідний з 2021 року).– “Нове будівництво навчально-виховного комплексу з використанням незавершеної будівництвом середньої школи на 11 класів по вул. Шкільна, 9а у с. Чукалівка” (перехідний з 2021 року).– “Реконструкція ЗОШ I-III ст. з будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адміністративних приміщень в
с. Чорний Потік Надвірнянського району. Коригування” (додаткові обсяги робіт).– Школа I-II ст. в с. Будзин Тлумацького району Івано-Франківської області (реконструкція існуючої будівлі школи під НВК з добудовою школи)”.– “Добудова з реконструкцією школи на 480 місць в  с. Битків Надвірнянського району Івано-Франківської
області”.
1. Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про
внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.
2. Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки” з пропозиціями і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
4СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про зміну найменування Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради”.
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, О. Тебешевська.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про зміну найменування Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради ” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
5СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу на баланс та в оперативне управління майна Солотвинської  загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради”.
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про передачу на баланс та в оперативне управління майна Солотвинської  загальноосвітньої санаторної школи-інтернату
I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” –4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
6СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради ”Про передачу на баланс та в оперативне управління іншого окремого індивідуально визначеного майна Долинського дитячого будинку “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради”. 
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради ”Про передачу на баланс та в оперативне управління іншого окремого індивідуально визначеного майна Долинського дитячого будинку “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
7СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення директором Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради Дзундзи Світлани Петрівни”. 
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, О. Тебешевська.
Вирішили:1. Внести пропозиції до проєкту рішення обласної ради “Про призначення директором Калуської спеціальної
школи Івано-Франківської обласної ради Дзундзи Світлани
Петрівни”.Пункт 1 проєкту рішення обласної ради викласти у
такій редакції:“Призначити Дзундзу Світлану Петрівну на посаду
директора Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.2. Підтримати проєкт рішення обласної ради з пропозицією “Про призначення директором Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради Дзундзи Світлани Петрівни” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
8СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення директором Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму Черневого Юрія Івановича”.
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, М. Рудик, О. Когут.
Вирішили:1. Внести пропозиції до проєкту рішення обласної ради “Про призначення директором Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму Черневого Юрія Івановича”.Пункт 1 проєкту рішення обласної ради викласти у такій редакції:“Призначити Черневого Юрія Івановича на посаду директора Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму”.2. Підтримати проєкт рішення обласної ради з пропозицією “Про призначення директором Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму Черневого Юрія Івановича” і внести на розгляд сесії обласної ради. 
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
9СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки”.
Доповідав:О. Оклієвич – начальника управління спорту та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, О. Тебешевська, О. Когут, Є. Бардяк.
Вирішили:Підтримати проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
10СЛУХАЛИ:Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”.
Доповідав:О. Оклієвич – начальника управління спорту та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки” і внести на розгляд сесії обласної ради. “Про виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”.
Голосували:”ЗА” –4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
11СЛУХАЛИ:Лист облдержадміністрації від 26.01.2022 № 9/3/1-22/01-132 про затвердження Календарних планів заходів галузі спорту.
Доповідав:О. Оклієвич – начальника управління спорту та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, М. Рудик.
Вирішили:Погодити Календарні плани заходів галузі спорту.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
12СЛУХАЛИ:Лист облдержадміністрації від 03.02.2022 № 9/9/1-21201-132 про Календарні плани обласних програм на 2022 рік галузі освіта.
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
Виступили:І. Тринів, М. Рудик.
Вирішили:Погодити Календарні плани обласних програм на 2022 рік галузі освіта.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
8СЛУХАЛИ:Про лист голови обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка Степана
Волковецького.
Доповідав:І. Тринів – заступник голови комісії.
Виступили:В. Гладій.
Вирішили:Інформацію голови обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка Степана
Волковецького взяти до відома.
Голосували:”ЗА” – 4,“ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0.Рішення прийнято.
13.Різне:

Заступник
голови комісії                                                                   Ігор Тринів

Секретар комісії                                                              Оксана Тебешевська

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]