ПРОТОКОЛ № 9


ПРОТОКОЛ № 9

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

 

29 березня 2016 р.

Присутні члени комісії:

Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Олег Токарчук

Відсутні: Оксана Тебешевська, Андрій Іващенко

Беруть участь у засіданні:

Ольга Галабала – заступник голови обласної ради

Запрошені:

Володимир Кишенюк – департамент промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Іван Гурмак – голова Надвірнянської районної ради

Василь Рибчак – голова Рожнятівської районної ради

Андрій Тринчук – заступник голови Рожнятівської РДА

Роман Гринишин – голова Рогатинської районної ради

Михайло Лаврів – заступник голови Долинської районної ради

Ольга Ільчишин –заступник голови Долинської РДА

Юрій Качак –представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”

Володимир Чуприна – начальник управління НГВУ “Надвірнанафтогаз”

Громадські активісти: Володимир Красноштанов, Сергій Чирва, Роман Островський, Тарас Шпук

Головував:

Голова комісії Михайло Якимчук

Порядок денний

1. Проект звернення обласної ради до Державної служби геології та надр України щодо відновлення роботи Битків-Бабченського родовища нафти та газу.

2. Щодо рекомендації додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”, зокрема:

– лист Державної служби геології та надр України від 02.03.2016 № 3301/13/14-16

– інформація щодо сплати податків за 2015 рік ТзДВ “Рогатинпісок”.

3. Щодо рекомендації додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску:

– лист прокуратури Івано-Франківської області від 11.03.2016 № 04/2/2/3-283bnx-16.

Продаж спецдозволів через аукціон:

4. Проект рішення Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі
дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конфденсату Східно-Космацької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами.

5. Проект рішення Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Південно-Тереснянської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами

6. Проект рішення Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Лючківсько-Березівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами.

7. Проект рішення Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користуванні ділянки надр (Ілемківсько-Лолинська площа в Долинському та Рожнятівському районах).

8. Проект рішення Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр (Ліщинська площа, Рогатинський район).

9. Лист Держгеонадр щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами (Максимець-Бистрицька площа, Надвірнянський район).

10. Інформування щодо анулювання спецдозволів у Івано-Франківській області

1. Слухали: Проект звернення обласної ради до Державної служби геології та надр України щодо відновлення роботи Битків-Бабченського родовища нафти та газу.

Доповідав: Володимир Чуприна

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович

Ольга Галабала – зауважила, про підтримку підприємства та звернутись до Державної служби геології та надр України не позбавляти підприємство ліцензії, але включити, як особливі умови до спеціального дозволу, те що необхідно громаді.

Вирішили: підтримати звернення адміністрації та профкому НГВУ “Надвірнанафтогаз” до керівників держави щодо протиправної діяльності Державної служби геології та надр України з доповненнями комісії.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

2. Слухали: Щодо рекомендації додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”, зокрема:

– лист Державної служби геології та надр України від 02.03.2016 № 3301/13/14-16;

– інформація щодо сплати податків за 2015 рік ТзДВ “Рогатинпісок”.

Доповідали: Володимир Кишенюк, Ольга Галабала

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала, Ігор Шевчук, Андрій Левкович

Вирішили: рекомендувати додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”, зокрема:

– лист Державної служби геології та надр України від 02.03.2016 № 3301/13/14-16

– інформація щодо сплати податків за 2015 рік ТзДВ “Рогатинпісок”.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

3. Слухали: Щодо рекомендації додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску:

– лист прокуратури Івано-Франківської області від 11.03.2016 № 04/2/2/3-283bnx-16.

Доповідали: Володимир Кишенюк, Ольга Галабала

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Володимир Магаль

Вирішили: рекомендувати додати копії документів до інформаційних матеріалів, які роздаватимуться під час пленарного засідання при розгляді питання проекту рішення Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску:

– лист прокуратури Івано-Франківської області від 11.03.2016 № 04/2/2/3-283bnx-16.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

4. Слухали: Про проект рішення “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі
дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конфденсату Східно-Космацької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили:, Ольга Галабала, Олександр Матусевич

Михайло Якимчук наголосив, що одночасно, до Івано-Франківської обласної ради на ту ж ділянку надійшло звернення про надання спеціального дозволу на користування надрами від інноваційного товариства “ІНВЕП”. Проект рішення щодо погодження надання спеціального дозволу Інноваційному товариству “ІНВЕП” та документи, які надішли від заявника – додаються.

Вирішили: рекомендувати проект рішення “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конфденсату Східно-Космацької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” внести на розгляд президії та сесії обласної ради з наступними доповненнями комісії:

Доповнити п. 1 проекту рішення наступним:

«…за умови:

– Щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, на суму не менше 1% від вартості інвестиційного проекту;

– Своєчасно і в повному обсязі сплачувати обов’язкові платежі до державного та місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством;

– Оформити правовідносини щодо користування земельними ділянками згідно з чинним законодавством;

– Після отримання спеціального дозволу на користування надрами надати до обласної ради копії програми робіт та угоди про умови користування надрами.»

Додати п. 2:

“Рекомендувати організатору аукціону Державній службі геології та надр України включити до складу аукціонного комітету представника Івано-Франківської обласної ради Королика Михайла – депутата Івано-Франківської обласної ради».

Відповідно, п. 2 вважати п. 3

Голосували в цілому: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

5. Слухали: Про проект рішення “Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Південно-Тереснянської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала

Вирішили: рекомендувати проект рішення “Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Південно-Тереснянської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” внести на розгляд президії та сесії обласної ради з наступними доповненнями комісії:

Доповнити п. 1 проекту рішення наступним:

«…за умови:

– Щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, на суму не менше 1% від вартості інвестиційного проекту;

– Своєчасно і в повному обсязі сплачувати обов’язкові платежі до державного та місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством;

– Оформити правовідносини щодо користування земельними ділянками згідно з чинним законодавством;

– Після отримання спеціального дозволу на користування надрами надати до обласної ради копії програми робіт та угоди про умови користування надрами.»

Додати п. 2:

“Рекомендувати організатору аукціону Державній службі геології та надр України включити до складу аукціонного комітету представника Івано-Франківської обласної ради Королика Михайла – депутата Івано-Франківської обласної ради».

Відповідно, п. 2 вважати п. 3

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

6. Слухали: Про проект рішення “Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Лючківсько-Березівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала

Вирішили: рекомендувати проект рішення “Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Лючківсько-Березівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” внести на розгляд президії та сесії обласної ради з наступними доповненнями комісії:

Доповнити п. 1 проекту рішення наступним:

«…за умови:

– Щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, на суму не менше 1% від вартості інвестиційного проекту;

– Своєчасно і в повному обсязі сплачувати обов’язкові платежі до державного та місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством;

– Оформити правовідносини щодо користування земельними ділянками згідно з чинним законодавством;

– Після отримання спеціального дозволу на користування надрами надати до обласної ради копії програми робіт та угоди про умови користування надрами.»

Додати п. 2:

“Рекомендувати організатору аукціону Державній службі геології та надр України включити до складу аукціонного комітету представника Івано-Франківської обласної ради Королика Михайла – депутата Івано-Франківської обласної ради».

Відповідно, п. 2 вважати п. 3

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

7. Слухали: Проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користуванні ділянки надр (Ілемківсько-Лолинська площа в Долинському та Рожнятівському районах)”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала

Вирішили: рекомендувати проект рішення обласної ради:

“Відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні отримання без проведення аукціону публічним акціонерним товариством “Укргазвидобування” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовища) газу природного, конденсату, нафти Ілемківсько-Лолинської площі на території Рожнятівського та Долинського районів Івано-Франківської області”.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

8. Слухали: Проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр (Ліщинська площа, Рогатинський район)”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала

Вирішили: рекомендувати проект рішення обласної ради:

“Відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні отримання без проведення аукціону публічним акціонерним товариством “Укргазвидобування” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовища) газу природного, конденсату, нафти, газу сланцевих товщ Ліщинської площі на території Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

9. Слухали: Лист Держгеонадр щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами (Максимець-Бистрицька площа, Надвірнянський район).

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ольга Галабала

Вирішили: рекомендувати проект рішення обласної ради:

Відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні отримання без проведення аукціону публічним акціонерним товариством “Укргазвидобування” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі досліднопромислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату, нафти МаксимецьБистрицької площі на території Надвірнянського району ІваноФранківської області.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

10. Слухали: Інформування щодо анулювання спецдозволів у Івано-Франківській області

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 0

 

Голова комісії Михайло Якимчук

Секретар комісії Андрій Левкович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]