Протокол № 9


Протокол № 9
засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

 

 

від 23.04.2021 року
м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, В.Кушнір, О.Левицький, Д.Грицюк, І.Дебенко, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Д.Сіреджук, Р.Ткач

 

Запрошені:

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

А.Ярмольський – перший заступник голови облдержадміністрації;

А.Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Н.Дьоміна – депутатка обласної ради;

І.Мацькевич – директорка департаменту фінансів облдержадміністрації;

М.Корнелюк – заступниця начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

С.Подошва – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації;

А.Сазонов – директор ДП “Дороги Прикарпаття”.

 

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради.

Представники засобів масової інформації.

 

Голова постійної комісії: Н. Іванів

Секретар постійної комісії: О.Левицький

 

 

Порядок денний:

 

  1. Про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки”.
  3. Про субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у Івано-Франківській області.
  4. Про розподіл кисневих концентраторів, що будуть закуплені за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.
  5. Про зміни до календарного плану заходів на 2021 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки.
  6. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  7. Про проект рішення обласної ради “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік”.
  8. Різне.

 

  1. Слухали: М.Корнелюк про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.04.2021 року № 317/0/2-21/01-132:

  1. Зменшити бюджетні призначення управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на суму 49 000,00 гривень, передбачених на виконання регіональної цільової комплексної програми “Культура Івано-Франківщини” на 2021 рік, та відповідно збільшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 49 000,00 гривень для надання субвенції з обласного бюджету бюджету Солотвинської селищної територіальної громади для виготовлення технічної документації на пам’ятку архітектури національного значення XVII ст. – РО “Великоскитський Хрестовоздвиженський Манявський чоловічий монастир Івано-Франківсько-Галицької єпархії УПЦ (ПЦУ)” в с. Манява.
  2. Здійснити в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2021 році управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на виконання регіональної цільової комплексної програми “Культура Івано-Франківщини” на 2021 рік на суму 180,0 тис. гривень та відповідно збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 1011101 “Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету” на суму 100,0 тис. гривень на окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм не віднесених до заходів розвитку;

кодом бюджетної програми 1014030 “Забезпечення діяльності бібліотек” на суму 80,0 тис. гривень для оплати послуг (крім комунальних).

  1. Погодити внесення змін до календарного плану заходів по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на проведення культурно-мистецьких заходів,на виконання регіональної цільової комплексної програми “Культура Івано-Франківщини” на 2021 рік (додаток 1).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Подошву про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки” на розгляд чергової сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у Івано-Франківській області.

Виступили: О.Качур, О.Левицький, М.Палійчук, Р.Ткач, М.Королик, В.Кушнір, А.Ярмольський, В.Гладій, І.Дебенко, А.Яворський, Н.Іванів.

 

О.Левицький з пропозицією включити у розподіл коштів субвенції медичні заклади м. Івано-Франківська, а саме:

КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради” – 9 500 000 гривень;

КНП “Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради” – 1 780 000 гривень;

КНП “Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради” – 1 200 000 гривень.

 

Голосували за пропозицію О.Левицького:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 21.04.2021 року № 2151/2/1-21/01-132 та пропозиції О.Левицького:

1) врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету обласному бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, за КБКД 41034300 в сумі 60 000 000,00 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по спеціальному фонду за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” в сумі 60 000 000,0 гривень (з них видатки споживання –
1 564 000,00 гривень та видатки розвитку – 58 436 000,00 гривень);

2) погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у Івано-Франківській області, в сумі 60 000 000,0 гривень (додаток 2).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про розподіл кисневих концентраторів, що будуть закуплені за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.

Виступили: І.Дебенко, М.Королик, Р.Ткач, В.Гладій, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 21.04.2021 року № 330/1/2-21/01-132 погодити розподіл кисневих концентраторів, що будуть закуплені за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я для закладів охорони здоров’я та фізичних-осіб підприємців, які одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики (додаток 3).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про зміни до календарного плану заходів на 2021 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки.

Виступили: А.Яворський, В.Гладій, М.Палійчук, Н.Іванів.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 21.04.2021 року № 2151/1/1-21/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2021 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки (додаток 4);

2) підтримати рішення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 22.04.2021 року.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: Н.Іванів.

 

І.Мацькевич з пропозицією врахувати в обласному бюджеті цільову субвенцію з бюджету Верхнянської сільської територіальної громади.

 

Голосували за пропозицію І.Мацькевич:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

В.Кушнір з пропозицією внести зміни  у додаток 7 до проєкту рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”.

 

Голосували за пропозицію В.Кушніра:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Н.Іванів з пропозицією у назві об’єкта “Нове будівництво системи поливу стадіону та водопостачання в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області” слова “та водопостачання” вилучити.

 

Голосували за пропозицію Н.Іваніва:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 21.04.2021 року № 340/2/1-21/01-132, пропозицій І.Мацькевич, В.Кушніра та Н.Іваніва:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за КБКД 41033000 в сумі 23 907 000,00 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” в сумі 23 907 000,00 гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 23 907 000,00 гривень.

  1. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Новицької сільської територіальної громади в сумі 337 320,00 гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 0717322 “Будівництво медичних установ та закладів”для співфінансування проєкту “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини по вул. Скородинського, 103-б в с. Підмихайля Калуського району – нове будівництво”.
  2. Зменшити бюджетні призначення управлінню міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 2517622 “Реалізація програм і заходів в галузі туризму і курортів” в сумі 390 000,00 гривень, передбачених на виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021 рік, та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенцій місцевим бюджетам, а саме:

по загальному фонду (видатки споживання):

бюджету Кутської селищної територіальної громади в сумі 50 000,00 гривень для проведення знакування і облаштування відрізку мережі туристичних маршрутів “Покутські гори”: туристичного маршруту “Хребет Сокільський – село Великий Рожин – Лужківський водоспад – Писаний Камінь”;

бюджету Матеївецької сільської територіальної громади в сумі 40 000,00 гривень для облаштування демпінгової зони біля джерела “Джуркут” у селі Кропивище.

по спеціальному фонду (видатки розвитку):

Косівському районному бюджету в сумі 200 000,00 гривень для співфінансування проєкту “Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат”;

бюджету Рожнятівської селищної територіальної громади в сумі 100 000,00 гривень для відновлення вузькоколійної залізниці від селища Брошнів-Осада до села Осмолода.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 300 000,00 гривень.

  1. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Верхнянської сільської територіальної громади в сумі 1 000 000,00 гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» для співфінансування проєкту “Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090606 Верхня-Станькова-Довгий Войнилів у Івано-Франківській області”.
  2. Внести зміни у додаток 7 до проєкту рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

– позицію “Реконструкція системи вуличного освітлення вул. Зелена, с. Довгий Войнилів, Калуська ТГ – 16 500,00 гривень” по розпоряднику коштів “Бюджет Калуської міської територіальної громади” вилучити;

– доповнити розпорядником коштів “Бюджет Верхнянської сільської територіальної громади” та позицією “Реконструкція системи вуличного освітлення вул. Зелена, с. Довгий Войнилів, Верхнянська ТГ – 16 500,00 гривень”.

  1. Внести відповідні зміни у додатки 1 та 3 до рішення обласної ради від 23.12.2020 № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”.
  2. Внести зміни до проєкту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021 № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

по головному розпоряднику коштів “Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

вилучити позицію “Капітальний ремонт прилеглої території КНП “Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради” на вул. Шкрумеляка, 26, м. Коломия, Івано-Франківська область – 400 0000,00 гривень”;

у позиції “Капітальний ремонт КЗ “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни” на вул. Шкрумеляка, 26, м. Коломия (частина корпусу “А” (лікарні) з операційним блоком. Коригування кошторисної частини” обсяг фінансування “600 000,00” замінити на “1 000 000,00”;

назву об`єкта “Капітальний ремонт системи поливу та водопостачання стадіону в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області” замінити на “Нове будівництво системи поливу стадіону в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області”.

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по субвенції бюджету Чернелицької селищної територіальної громади:

вилучити позиції:

“Капітальний ремонт адміністративної будівлі Чернелицької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області – 295 000,00 гривень”;

“Капітальний ремонт будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул.. Незалежності, 10а в селищі Чернелиця Коломийського району – 200 000,00 гривень”.

доповнити позицією “Капітальний ремонт частини адміністративної будівлі (2-й  поверх, ліва частина) Чернелицької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області – 495 000,00 гривень”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

7 Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік”.

Виступили: О.Левицький, М.Палійчук, А.Ярмольський, В.Кушнір, Р.Ткач, О.Мельниченко, В.Гладій, І.Дебенко, М.Королик, Н.Іванів.

 

Голосували за рекомендацію щодо внесення проєкту рішення обласної ради “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік” на розгляд чергової сесії обласної ради:

“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення не прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                          Назарій Іванів 

Секретар постійної комісії                                                      Олександр Левицький


Додатки


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]