Протокол № 93 засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків


від 13.09.2019 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 12 чол.

Присутні: М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, Г.Карп, П.Книшук, Г.Макота, О.Мельниченко, В.Попович

 

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

С.Басараб – заступник голови обласної ради;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

А.Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

С.Микицей – заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

М.Стовбан – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

О.Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації;

О.Олійник – генеральний директор Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”;

В.Антоняк – начальник господарського підрозділу управління з питань ресурсного забезпечення облдержадміністрації;

 

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

С.Водвуд – консультант відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

Представники засобів масової інформації.

 

Голова постійної комісії: М.Палійчук

 

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

 

Порядок денний:

 

  1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  6. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Духовне життя на 2016-2020 роки”.
  7. Про внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”.
  8. Про внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”.
  9. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.
  10. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами)”.
  11. Про проект рішення обласної ради “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”.
  12. Про спрямування субвенції місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.
  13. Про передачу бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
  14. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  15. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
  16. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
  17. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на
    2016-2020 роки.
  18. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
  19. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”.
  20. Про спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року (придбання телемедичного обладнання).
  21. Про спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року (придбання службового автотранспорту).
  22. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” на
    2020-2024 роки”.
  23. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2020-2022 роки”.
  24. Різне.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 02.09.2019 року № 891/0/2-19/01-132:

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати їх департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517361 “Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку”:

– з Галицького районного бюджету в сумі 100,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Галицький районний будинок культури по
вул. Я. Осмомисла, 1, в м. Галичі – капітальний ремонт у рамках впровадження заходів з енергозбереження” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області);

– з бюджету Нижньовербізької сільської об`єднаної територіальної громади в сумі 255,04174 тис. гривень для співфінансування проекту “Нижньовербізький ліцей по вул. Українській, 113 а, в с. Нижній Вербіж Нижньовербізької сільської ради об`єднаної територіальної – капітальний ремонт у рамках здійснення заходів з енергозбереження)” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області);

– з Ліснохлібичинського сільського бюджету Коломийського району в сумі 320,022 тис. гривень для співфінансування проекту “Нежитлова будівля (приміщення старої школи) по вул. Грушевського, 61а, у с. Лісний Хлібичин Коломийського району – реконструкція під дитячий садок”;

– з Яремчанського міського бюджету в сумі 500,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Реконструкція з добудовою Яремчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 1”;

– з Перегінського селищного бюджету Рожнятівського району в сумі 850,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Дошкільний навчальний заклад “Веселка” по вул. Січових Стрільців, 46, у смт. Перегінське Рожнятівського району – реконструкція з добудовою” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

  1. Погодити внесення змін до бюджетних призначень управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, а саме: зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 2918110 “Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха”, передбачених на виконання комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки в сумі 37,8 тис. гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 37,8 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 17.05.2019. № 1126-28/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 11 по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)” назву об`єкта “Капітальний ремонт приміщень Черніївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт покрівлі Черніївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

П.Книшук з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 17.05.2019. № 1126-28/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 10 по бюджету Печеніжинської об’єднаної територіальної громади назву об’єкта “Капітальний ремонт церкви Чуда Святого Архистратига Михаїла в с.  ри Печеніжинської ОТГ” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для церкви Чуда Святого Архистратига Михаїла в с. Рунгури Печеніжинської ОТГ”.

 

Голосували за пропозицію депутата обласної ради П.Книшука:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 09.09.2019 року № 943/0/2-19/01-132 та пропозиції П.Книшука:

  1. Погодити спрямування залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, який склався станом на 01.01.2019 року, департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) по спеціальному фонду за кодом бюджетної програми 1517462 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету” в сумі 9 453,624 тис. гривень, а саме:

поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення – 8 001,45001 тис. гривень;

капітальний ремонт вул. Д. Галицького (від АЗС), вул. Січових Стрільців, вул.Стрийська (до об`їзної дороги) в м. Болехів – 1 452,17399 тис. гривень.

  1. Погодити спрямування залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2019 року, за рахунок надходжень з державного бюджету, в рамках проведення експерименту з розвитку автомобільних доріг загального користування в усіх областях, в сумі 519,57462 тис. гривень департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для Служби автомобільних доріг в області) за кодом бюджетної програми 1517464 “Здійснення заходів в рамках проведення експерименту з розвитку автомобільних доріг загального користування, ділянок вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, що суміщаються з автомобільними дорогами загального користування, в усіх областях та м. Києві, а також дорожньої інфраструктури у м. Києві” для поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-20 Снятин – Тязів на ділянці км 0+000 – км 108+063 (окремими ділянками).
  2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Делятинської селищної об`єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 80,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” (для Служби автомобільних доріг в області) для проведення поточного дрібного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення
    Н-09 Мукачеве – Львів на ділянці км 209+020 – км 395+660.
  3. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати їх департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517361 “Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку”:

– з Чукалівського сільського бюджету Тисменицького району в сумі 800,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Навчально-виховний комплекс з використанням незавершеної будівництвом середньої школи на 11 класів у с. Чукалівка Тисменицького району – нове будівництво (перша черга)”;

– з Городенківського районного бюджету в сумі 250,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Чернятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня по вул. Грушевського, 27, у с. Чернятин Городенківського району -добудова шкільної їдальні, виробничих майстерень та класних кімнат”;

– з Верховинського районного бюджету в сумі 372,291 тис. гривень для співфінансування проектів:

“Середня школа на 33 класи по вул. Івана Франка в смт. Верховина – будівництво” – 2,291 тис. гривень;

“Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня в с.Красноїлля Верховинського району – реконструкція будівлі з добудовою навчального корпусу та спортивного залу” – 370,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 01.03.2019. № 1082-27/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 1 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” по Снятинському районному бюджету по об`єкту “Співфінансування видання книги “Історія села Задубрівці” зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 88,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання).

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 88,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 27.08.2019 року № 92, а саме у пункті 9:

в абзаці 5 слово “спеціального” замінити на слово “загального”;

доповнити абзацом наступного змісту:

“При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 20 000,0 тис. гривень”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 17.05.2019. № 1126-28/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

у додатку 10:

– по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” по бюджету Печеніжинської об’єднаної територіальної громади назву об’єкта “Капітальний ремонт церкви Чуда Святого Архистратига Михаїла в с. Рунгури Печеніжинської ОТГ” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для церкви Чуда Святого Архистратига Михаїла в с. Рунгури Печеніжинської ОТГ”;

у додатку 11:

– по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

у позиції “Капітальний ремонт зовнішньої каналізації Івано-Франківського геріатричного пансіонату по вул. Медичній 4 в м. Івано-Франківську” обсяг фінансування “450,000” замінити на “333,54761”;

доповнити позицією “Капітальний ремонт харчоблоку Івано-Франківського геріатричного пансіонату по вул. Медична 4 в м. Івано-Франківську – 116,45239 тис. гривень”.

– по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” по бюджету Яблунівської селищної об’єднаної територіальної громади по об’єкту “Придбання сценічних костюмів для учнівського хору Яблунівського ліцею Яблунівської селищної ради об’єднаної територіальної громади” зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 30,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 30,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.07.2019. № 1160-29/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 1:

– по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

позиції “Капітальний ремонт спортивної зали Верхньолипицького ліцею Рогатинського району – 50,0 тис. гривень” та “Капітальний ремонт Липівського навчально-виховного комплексу ім. Степана Качали Рогатинського району – 30,0 тис. гривень” вилучити;

у позиції “Капітальний ремонт гурткових кімнат Рогатинської школи естетичного виховання учнів” обсяг фінансування “70,000” замінити на “120,000”;

у позиції “Капітальний ремонт навчальної кімнати Чесниківського навчально-виховного комплексу Рогатинського району” обсяг фінансування “60,000” замінити на “90,000”.

– по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам”:

по Снятинському районному бюджету по об`єкту “Розвиток фізичної культури і спорту в Снятинському районі” зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 240,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання).

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 240,0 тис. гривень.

по Верховинському районному бюджету позиції “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання покрівельних матеріалів (бляха) для церкви “Отця Миколая” с. Барвінково) – 15,0 тис. гривень” та “Облаштування (відновлення) криївки воїнів УПА на території села Устеріки Верховинського району – 50,0 тис. гривень” вилучити.

доповнити “Бюджет Білоберізької сільської об`єднаної територіальної громади” та позиціями “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання покрівельних матеріалів (бляха) для церкви “Отця Миколая” с. Барвінково) – 15,0 тис. гривень” та “Облаштування (відновлення) криївки воїнів УПА на території села Устеріки Верховинського району – 50,0 тис. гривень”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.09.2019 року № 962/0/2-19/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Коломийського районного бюджету в сумі 34,600 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на виконання заходів обласної комплексної Програми соціального захисту Івано-Франківської області на 2017-2021 роки на виготовлення бланків посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.
  2. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати їх департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації:

– за кодом бюджетної програми 1517322 “Будівництво медичних установ та закладів”:

з Пуківського сільського бюджету Рогатинського району в сумі 200,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Амбулаторія групової практики сімейної медицини по вул. Рогатинській в с. Пуків Рогатинського району – нове будівництво”;

з Пнівського сільського бюджету Надвірнянського району в сумі 817,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Амбулаторія групової практики сімейної медицини по вул. Січових Стрільців в с. Пнів Надвірнянського району – нове будівництво” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

– за кодом бюджетної програми 1517361 “Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку”:

З Снятинського районного бюджету в сумі 309,0 тис. гривень для співфінансування проекту “Центральний корпус Снятинської центральної районної лікарні по вул. Стефаника у м.Снятині – реконструкція”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 21.12.2019. № 1038-26/2018 “Про обласний бюджет на 2019 рік”, а саме: у додатку 3:

– по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719270 “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа”, зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 8899,2 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки розвитку).

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 01.03.2019. № 1082-27/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

у підпункті 1.1. пункту 1 абзац “субвенцію з Калуського районного бюджету в сумі 200,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції” та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” (для ДП “Дороги Прикарпаття”) для співфінансування робіт з поточного ремонту металевого моста через річку Черва на автомобільній дорозі Пійло-Довга Калуська Калуського району” вилучити;

у додатку 1 по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

у позиції “Влаштування дитячого спортивного майданчика в м. Болехів на вул. Коперника (берегова зона Співочого поля). Капітальний ремонт” обсяг фінансування “500,000” замінити на “378,700”;

доповнити позицією “Влаштування спортивного майданчика у м. Болехів – 121,300 тис. гривень”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.07.2019. № 1160-29/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 1 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” по Косівському районному бюджету:

назву об`єкта “Капітальний ремонт приміщення Вижньовербізького НВК “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів”, село Вижній Березів Косівського району” замінити на “Капітальний ремонт навчально-виховного комплексу в с. Вижній Березів Косівського району (в тому числі виготовлення кошторисної документації”;

позицію по загальному фонду “Поточний ремонт моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Яблунів – Космач
км 5+400 – 200,0 тис. гривень” вилучити;

доповнити позицією по спеціальному фонду “Капітальний ремонт моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення
Яблунів – Космач км (5+400) (в тому числі виготовлення кошторисної документації – 200,0 тис. гривень”;

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 200,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до протоколу засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 30.07.2019 року № 91, а саме підпункт 1 пункту 1 доповнити словами “для капітального ремонту покрівлі незавершеного будівництва приміщення будинку культури, що реконструюється під дитячий садочок в с. Голинь Калуського району Івано-Франківської області (наслідки стихії 27 червня 2019 року)”.
  2. Внести зміни до протоколу засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 27.08.2019 року № 92, а саме:

у додатку 7 назву об`єкта “Реконструкція з добудовою туалетних приміщень Поляницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Болехівської міської ради Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт туалетних приміщень Поляницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Болехівської міської ради Івано-Франківської області”;

у пункті 2 назву об`єкта “Реконструкція опалення з влаштуванням модульної газової котельні корпусу № 1 ЗОШ І-ІІ ступенів по вул. Д. Галицького 215, с. Завій Калуського району Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт покрівлі незавершеного будівництва приміщення будинку культури, що реконструюється під дитячий садочок в с. Голинь Калуського району Івано-Франківської області (наслідки стихії 27 червня 2019 року).

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 13.09.2019 року № 966/0/2-19/01-132:

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

– по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:

позицію “Капітальний ремонт народного дому в с. Лука Калуського району Івано-Франківської області – 200 000,00 гривень” вилучити;

доповнити по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації” позицією “Загальноосвітня школа І-III ступеня в с. Крилос Галицького району — будівництво (перша черга) – 200 000,00 гривень”;

у позиції “Капітальний ремонт мостового переходу через річку Манявка і Батерст та облаштування пішохідних доріжок і автомобільної стоянки біля Манявського Хресто-Воздвиженського монастиря у с. Манява Богородчанського району” обсяг фінансування “800 000,00” замінити на “35 000,00”;

доповнити позицією “Капітальний ремонт приміщень хірургічного відділення Івано-Франківської обласної клінічної лікарні – 515 000,00 гривень”;

– по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по Івано-Франківському міському бюджету доповнити позицією “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (перекриття даху Собору “Святої Тройці” Української православної церкви Київського Патріархату міста Івано-Франківська) – 250 000,00 гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 01.03.2019. № 1082-27/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 1 до рішення по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:

позицію “Капітальний ремонт приміщень дошкільного навчального закладу ясла-садок “Пролісок” с. Вікторів Галицького району Івано-Франківської області – 60,0 тис. гривень” вилучити;

доповнити по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації” позицією “Загальноосвітня школа І-III ступеня в с. Крилос Галицького району — будівництво (перша черга) – 60,0 тис. гривень”.

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Тишківського сільського бюджету Городенківського району в сумі 200,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517361 “Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проекту “Водойма по вул. Незалежності у с. Тишківці Городенківського району – реконструкція (коригування проекту)”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступили: В.Попович, П.Книшук, М.Палійчук.

Вирішили: перенести розгляд листа обласної державної адміністрації від 13.09.2019 року № 970/0/2-19/01-132 на наступне засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків та запросити на нього представників Івано-Франківського обласного військового комісаріату.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Духовне життя на 2016-2020 роки”.

Виступили: В.Попович, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проекті рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Духовне життя на 2016-2020 роки” на розгляд тридцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019.
    № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”.

Виступили: В.Попович, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.09.2019 року № 905/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”, а саме:

пункт 1 проекту рішення доповнити абзацами такого змісту:

“по розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

назву об’єкта “Капітальний ремонт приміщень Черніївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт покрівлі Черніївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області”;

2) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації провести аналізу стану використання коштів бюджету розвитку обласного бюджету у 2019 році на рахунок економії коштів по об’єктах, де завершені роботи, та об’єктах на яких роботи у цьому році не будуть завершені та подати обласній раді пропозиції щодо перерозподілу цих коштів на інші об’єкти соціально-культурної сфери області.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019.
    № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”.

Виступили: Г.Макота, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.09.2019 року № 955/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (із змінами)”, а саме:

у пункті 1 проекту рішення:

після слів “по розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:

доповнити позицією такого змісту:

назву об’єкта “Капітальний ремонт вуличного освітлення вул. Шашкевича в м. Болехів – 202 000,00 гривень” замінити на “влаштування дитячого спортивного майданчика в м. Болехів на вул. Коперника (берегова зона Співочого поля). Капітальний ремонт – 202 000,00 гривень”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Виступили: О.Сич, М.Кузьма, І.Данів, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 13.09.2019 року № 968/0/2-19/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень по департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, зокрема:

зменшити бюджетні призначення, передбачені департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1517442 “Утримання та розвиток інших об`єктів транспортної інфраструктури” на суму 1 322,675 тис. гривень, передбачені на виконання заходів регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об`єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року та відповідно збільшити їх департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1517330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” для проведення аварійно-відновних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на окремих територіях Івано-Франківської області 20-25 травня 2019 року (виготовлення проектно-кошторисної документації), а саме:

– Відновлення металевого моста через річку Чечва на автомобільній дорозі Пійло-Довге Калуське Калуського району (влаштування під’їзної дороги. Регуляція русла ріки, відновлення моста: влаштування залізобетонних буронабивних паль 122,6 м, влаштування залізобетонних балок прогонової будови 64,5 м3, влаштування перильного огородження 1,9 т, влаштування дорожнього одягу на мості 390 м2. Розбирання тимчасової об’їзної дороги.) – 672,488 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі С091118 Липовиця – Ясень км 0+898 (капітальний ремонт). Розбирання уламків пошкодженого моста (10,05 м3). Встановлення габіонних ящиків з розмірами до 3 м х 1 м х 0,5 м з завантаженням каменем (52,5 м3), укладання перехідних збірних плит довжиною до 7 м для спряження автодорожних мостів і шляхопроводів з насипом (18,7 м3), влаштування гідроізоляції наплавної по перехідних плитах (88 м2) – 113,621 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі С090906 Битків – Білозорина км 7+800 (с. Битків) (капітальний ремонт). Розбирання деформованої з/бетонної перехідної плити в місці руйнування (1,115 м3), встановлення габіонних ящиків з розмірами до 3 м х 1 м х 0,5 м з завантаженням каменем (78 м3). Улаштування кам’яного накиду або призми на укосах (132,013 м3) – 103,402 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженої кам’яної труби на автомобільній дорозі О091501 Болехів-Козаківка км 13+500 (капітальний ремонт). Укладання трубопроводiв iз залiзобетонних безнапiрних розтрубних труб дiаметром 1600 мм (3 м). Установлення габіонів на суші, розмір габіонів 3х1х0,5 м (10,5 м3), укладання трубопроводiв iз залiзобетонних безнапiрних розтрубних труб дiаметром 1600 мм (3 м) – 17,200 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі 091501 Болехів-Козаківка км 11+954 (капітальний ремонт). Улаштування кам’яного накиду або призми на укосах (засипка бутовим каменем) (27 м3). Улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основи з піщано-гравійної суміші, жорстви (9 м3) – 11,491 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі С091107 Рожнятів-Липовиця км 29+850 (капітальний ремонт). Улаштування гравійної підготовки під споруди, установлення габіонів на суші, розмір габіонів 3х1х0,5 м (135 м3) – 52,891 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі О090303 Галич-Цвітова км 19+720 в с. Сівка-Войнилівська (капітальний ремонт). Розробка ґрунту бульдозерами потужністю 96 кВт при переміщенні до 10 м, група ґрунту 3 (200 м3). Зведення насипу (700 м3) та планування укосів і полотна насипів механізованим способом, група грунтів 3 (700 м2) – 19,718 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженої труби на автомобільній дорозі О091501 Болехів-Козаківка км 8+754 (капітальний ремонт). Розбирання зруйнованої залізобетонної плити прогонової будови (10,5 м3). Установлення фундаментних блоків залізобетонних при інших видах покриттів (40 м), улаштування дорожніх покриттів із збірних залізобетонних плит прямокутних площею до 10,5 м2 (18 м3) – 27,257 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженної квадратної труби на автомобільній дорозі С090906 Гвізд-Молодків км 5+400 (капітальний ремонт). Улаштування вхiдних i вихiдних оголовкiв з монолiтного бетону (19 м3). Улаштування кам’яного накиду негабаритом (7 м3). Улаштування асфальтобетонного покриття доріжок і тротуарів одношарових (82,4 м2) – 114,251 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі С090605 Вістова-Грабівка на км 21+300 (капітальний ремонт). Демонтаж зруйнованої з/бетонної стінки із блоків регуляції БР-2 (100 м3). Встановлення габіонних ящиків з розмірами до 3 м х 1м х 0,5 м з завантаженням каменем (174 м3). Габіони 3,0м х 1,0м х 0,5м (116 шт.). Улаштування монолітної плити із бетону (19 м3) – 167,868 тис. гривень;

– Відновлення пошкодженого моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С090706 Великий Ключів-Молодятин на км 15+663 (капітальний ремонт). Розбирання асфальтобетонних покриттів механізованим способом (6,5 м3). Виправлення профілю основ гравійних з додаванням нового матеріалу (72 м2). Улаштування покриття товщиною 4 см з гарячих асфальтобетонних сумішей – 22,488 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами).

Виступив: М. Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами) на розгляд тридцятої сесії обласної ради із врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Мельничука про проект рішення обласної ради “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проект рішення “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування” на розгляд тридцятої сесії обласної ради

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О. Оклієвича про спрямування субвенції місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Виступили: О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 13.09.2019 року № 967/0/2-19/01-132 погодити зменшення бюджетних призначень управлінню спорту облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1115045 “Будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту” в сумі 6 516,5 тис. гривень та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 3719580 “Субвенція з місцевого бюджету на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту за рахунок відповідної відповідної субвенції з державного бюджету”, а саме:

Снятинському районному бюджету – 930,928 тис. гривень;

Надвірнянському районному бюджету – 930,928 тис. гривень;

Тисменицькому районному бюджету – 930,929 тис. гривень;

Долинському районному бюджету – 930,928 тис. гривень;

бюджету Брошнів-Осадської селищної об’єднаної територіальної громади – 930,929 тис. гривень;

бюджету Делятинської селищної об’єднаної територіальної громади – 930,929 тис. гривень;

бюджету Нижньовербізької сільської об’єднаної територіальної громади – 930,929 тис. гривень;

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 6 516,5 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Федорака про передачу бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Виступили: О.Мельниченко, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.09.2019 року № 963/0/2-19/01-132 погодити передачу бюджетних призначень на 2019 рік, а саме:

зменшити бюджетні призначення управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1014082 “Інші заходи в галузі культури і мистецтва” на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 113,6 тис. гривень та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 15,0 тис. гривень та по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 98,6 тис. гривень для надання субвенції місцевим бюджетам, зокрема:

по загальному фонду (видатки споживання) – Коломийському районному бюджету в сумі 15,0 тис. гривень для проведення культурно-мистецьких заходів;

по спеціальному фонду (видатки розвитку) – для зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури області, а саме:

Верховинському районному бюджету – в сумі 48,6 тис. гривень
(для Будинку культури с. Замагора – 38,0 тис. гривень, клубу с. Перехресне – 10,6 тис. гривень);

бюджету Верхнянської сільської ради об’єднаної територіальної громади – в сумі 50,0 тис. гривень для Народного дому с. Верхня.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 15,0 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 02.09.2019 року № 914/0/2-19/01-132 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2019 рік, а саме:

 

№ з/пАдміністративно-територіальна одиницяСума, грн.
1м. Калуш520 710,00
Всього:520 710,00

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.09.2019 року № 950/0/2-19/01-132 погодити розподіл бюджетних призначень на 2019 рік, передбачених департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719270 “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-монтажні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа” на суму 8 859 632 гривень та спрямувати їх як субвенцію місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме:

– Івано-Франківському міському бюджету – 2 477 287 гривень;

– Калуському міському бюджету – 1 321 220 гривень;

– Верховинському районному бюджету – 990 915 гривень;

– Тлумацькому районному бюджету – 330 305 гривень;

– Тисменицькому районному бюджету – 330 305 гривень;

– Рожнятівському районному бюджету – 660 610 гривень;

– Косівському районному бюджету для виплати грошової компенсації для придбання житла особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Рожнівської та Космацької ОТГ – 990 915 гривень;

– Снятинському районному бюджету для виплати грошової компенсації для придбання житла особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі особі, яка проживає на території Заболотівсьї ОТГ – 1 427 770 гривень;

– Коломийському районному бюджету для виплати грошової компенсації для придбання житла особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Нижньовербізької ОТГ – 330 305 гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Микицея про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 03.09.2019 року № 917/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (додаток 1) за умови надання позитивного висновку постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Макоту про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 14.08.2019 року № 787/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки (додаток 2).

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Стовбана про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Виступили: П.Книшук, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 02.09.2019 року 893/0/2-19/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на 2019 рік, а саме:

за кодом бюджетної програми 0712070 “Екстрена та швидка медична допомога населенню” зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) на суму 125,9 тис. гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку);

за кодом бюджетної програми 0714030 “Забезпечення діяльності бібліотек” зменшити бюджетні призначення на комунальні послуги та енергоносії на суму 1,33 тис. гривень та відповідно збільшити їх на окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 125,9 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Стовбана про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 11.09.2019 року 951/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” (додаток 3).

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Стовбана про спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року (придбання телемедичного обладнання).

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.08.2019 року 843/0/2-19/01-132 погодити спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року, по спеціальному фонду (видатки розвитку), департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719490 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду” в сумі 16236,0 тис. гривень, для надання субвенції по спеціальному фонду (видатки розвитку) з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення телемедичним обладнанням комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості, згідно з додатком 4.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Стовбана про спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року (придбання службового автотранспорту).

Виступили: В.Гладій, В.Попович, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.08.2019 року 848/0/2-19/01-132 погодити спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року, по спеціальному фонду (видатки розвитку), департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719490 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду” в сумі 13500,0 тис. гривень, для надання субвенції по спеціальному фонду (видатки розвитку) з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості, згідно з додатком 5.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Олійника про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” на 2020-2024 роки”.

Виступили: П.Книшук, О.Сич, В.Попович, І.Данів, В.Гладій, М.Палійчук.

Голосували за проект рішення:

“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення не прийнято.

Вирішили: Івано-Франківському обласному комунальному  агролісо-господарському підприємству “Івано-Франківськоблагроліс” до тридцятої сесії обласної ради підготувати та подати інформацію про виконання діючої програми за 2015-2019 роки та порівняльну таблицю з показниками обсягів фінансування діючої програми та проекту програми на 2020-2024 роки.

 

  1. Слухали: В.Антоняка про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на
    2020-2022 роки”.

Виступили: О.Сич, Б.Кобилянський, М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проекті рішення “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на
2020-2022 роки” на розгляд тридцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Різне.

 

24.1. Слухали: І.Даніва про виділення коштів з обласного бюджету на коригування проектно-кошторисної документації по об’єкту “Реконструкція частини приміщень будинку культури під дитячий садок в с. Голинь Калуського району”.

Виступили: О.Сич, І.Мацькевич, М.Палійчук.

Вирішили:

1) департаменту фінансів облдержадміністрації подати пропозиції щодо можливості виділення коштів з обласного бюджету на співфінансування об’єктів будівництва, капітального ремонту та реконструкції на території області, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку;

2) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації надати постійній комісії з питань бюджету, фінансів та податків інформацію про обсяги коштів, необхідних для співфінансування робіт на об’єктах, що фінансуються з державного фонду регіонального розвитку, де не передбачено співфінансування з місцевих бюджетів.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                    Микола Палійчук

 

Секретар постійної комісії                                                               Микола Кузьма


Додатки


 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]