Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 18.03.2016. № 113-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про визнання бійців-добровольців,
які брали участь у захисті
територіальної цілісності та
державного суверенітету
на Сході України

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, віддаючи шану та враховуючи внесок бійців добровольчих формувань у захист територіальної цілісності та незалежності України, обласна рада

вирішила:

  1. Визнати осіб, з числа жителів Івано-Франківської області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності держави, але в подальшому не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, бійцями-добровольцями, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України (далі – бійці-добровольці АТО).
  2. Надання статусу бійців-добровольців АТО здійснюється комісією, утвореною при обласній раді та обласній державній адміністрації. Склад та положення про комісію затверджується розпорядженням обласної ради та обласної державної адміністрації.
  3. Фінансування витрат, пов’язаних із введенням у дію цього рішення, здійснювати за рахунок коштів обласного бюджету.
  4. Департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації у двотижневий термін подати на затвердження склад та положення про комісію із надання статусу бійців-добровольців АТО.
  5. Визнати таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від
    09.10.2015. № 1774-39/2015 “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України”.
  6. Рішення обласної ради опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації області.
  7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей
    (Н. Чаплинська).

 

 

Голова обласної ради                                                                        Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]