Про виконання Державного Гімну України перед початком занять у навчальних закладах області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять третя сесія)

РІШЕННЯ

 

від 21.09.2018. № 913-23/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про виконання Державного
Гімну України перед початком занять
у навчальних закладах області

 

Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 6 Закону України “Про освіту”, Указу Президента України від 13.10.2015. № 580/2015 “Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки”, з метою формування у дітей та молоді почуття патріотизму, національної свідомості, мужності, гідності на кращих прикладах захисників держави, виявлених у боротьбі за незалежність і цілісність України, вшанування героїв, обласна рада

вирішила:

  1. Рекомендувати місцевим органам державної виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, керівникам закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації та загальноосвітніх навчальних закладів області забезпечити:

– виконання Державного Гімну України в закладах освіти області щотижня перед початком занять з дотриманням Рекомендацій щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах області, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 07.09.2000.  № 439, використовуючи технічні засоби для відтворення аудіозапису Державного Гімну України в межах всього закладу освіти або кожного кабінету (аудиторії);

– промовляння молитви;

– вшанування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність держави хвилиною мовчання щотижня після виконання Державного Гімну України.

  1. Текст рішення оприлюднити на офіційному веб-сайті обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]