Про відзначення в області 75-ої річниці проголошення у м. Львові Акта відновлення Української Держави та створення Українського державного правління


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 31.03.2016. № 134-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про відзначення в області
75-ої річниці проголошення у м. Львові
Акта відновлення Української Держави
та створення Українського
державного правління

 

З нагоди відзначення у 2016 році 75-ої річниці проголошення у м. Львові Акта відновлення Української Держави та створення Українського державного правління, враховуючи висновки та пропозиції постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, відповідно до частини 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Відзначити в області 75-ту річницю проголошення у м. Львові Акта відновлення Української Держави та створення Українського державного правління.
  2. Рекомендувати обласній державній адміністрації:

– організувати та провести в установах культури області культурно-мистецькі вечори, літературні читання, оформити тематичні експозиції, виставки та презентації видань, які б висвітлювали історію державотворення в Україні;

– провести у навчальних закладах області бесіди, лекції, виховні години, просвітницькі акції з метою виховання у молоді поваги до історії Українського народу;

– організувати військово-спортивні змагання за участю молодіжних організацій, а також провести показові пластові конкурси-вимарші.

  1. Рекомендувати районним радам, районним державним адміністраціям та виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення:

– впорядкувати символічні могили і місця загибелі героїв, які боролися за незалежність України;

– провести у населених пунктах області народні віча, тематичні заходи, організувати виступи письменників, митців, покладання квітів до могил борцям за волю України за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, воїнів УПА та АТО, представників політичних партій, громадських організацій, учнів та студентів.

  1. Звернутися до ієрархів традиційних українських церков щодо проведення в церквах області поминальних богослужінь пам’яті борців за волю і незалежність України.
  2. Рекомендувати засобам масової інформації області забезпечити широке висвітлення заходів з відзначення в області 75-ої річниці проголошення у м. Львові Акта відновлення Української Держави та створення Українського державного правління.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]