Про звернення обласної ради щодо внесення Коломийської філії ДП “Укрветсанзавод” до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 році


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дванадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 23.12.2016. № 388-12/2016
м. Івано-Франківськ

 

 Про звернення обласної ради
щодо внесення Коломийської
філії ДП “Укрветсанзавод” до
переліку об’єктів державної
власності, що підлягають
приватизації у 2017 році

 Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана щодо виділення Коломийської філії державного підприємства “Укрветсанзавод” у самостійне підприємство з подальшим внесенням до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 році, без зміни цільового призначення підприємства (додається).
  2. Рішення надіслати Прем’єр-міністру України В. Гройсману, народним депутатам України від області.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба і постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин (І. Приймак).

 

 

Голова обласної ради                                                                         Олександр Сич

 


Додаток
до рішення обласної ради
від 23.12.2016. № 388-12/2016

 Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

 ЗВЕРНЕННЯ

 

Питання переробки відходів продукції тваринного походження на Прикарпатті надзвичайно актуальне, в області щороку їх утворюється близько 5,5 тис. тонн. Недотримання вимог щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження та трупами тварин призводить до забруднення навколишнього середовища (ґрунтів, води, повітря), поширення різноманітних інфекційних хвороб, погіршення екологічної ситуації загалом.

Якщо в 2013 році це питання вирішувалось за рахунок роботи Коломийського ветсанзаводу та ветсанзаводів сусідніх областей,
то з 2014 року підприємство не працює, а сусідні – Тернопільський, Жовківський працюють з перебоями.

У 2013 році Коломийським ветсанзаводом з 88 переробними підприємствами області були укладені угоди на утилізацію, згідно з якими утилізовано більше 4,5 тис. тонн відходів тваринного походження, а в 2016 році укладено лише 28 угод.

Тож очевидно, що підприємства порушують санітарні вимоги, накопичують відходи, частково захоронюють їх у невстановлених для цього місцях.

Сільгосптоваровиробники області неодноразово звертаються до органів влади щодо вирішення питання будівництва на території Прикарпаття сучасного ветсанутильзаводу або повної реконструкції старого заводу.

За останні 3 роки кошти на вирішення питань з реконструкції заводу у державному бюджеті не передбачались, а вартість будівництва нового чи повна реконструкція заводу, який відповідав би санітарним та ветеринарним нормам сучасності потужністю переробки до 25 тис. тонн сировини в рік, складає
16 млн. євро.

На сьогоднішній день одним із шляхів вирішення проблеми є виділення Коломийської філії Державного підприємства ”Укрветсанзавод” у самостійне підприємство з подальшим внесенням до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 році. Це дасть можливість залучити інвесторів, які уже пропонують свої проекти щодо повної реконструкції заводу.

 

 

Прийнято на дванадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
23 грудня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]