Про звернення обласної ради щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Сімнадцята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 15.09.2017. № 584-17/2017
м. Івано-Франківськ

  

Про звернення обласної ради
щодо внесення змін
до Бюджетного кодексу України

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

 вирішила:

 Схвалити звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народних депутатів України від Івано-Франківської області щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України з метою забезпечення ефективного та раціонального використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування інвестиційних програм та проектів (додається).

  1. Рішення надіслати Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та народним депутатам України від Івано-Франківської області.
  2. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук).

 

 Голова обласної ради                                                                                     Олександр Сич

 


Додаток
до рішення обласної ради
від 15.09.2017. № 584-17/2017

 

Верховній Раді України
Кабінету Міністрів України
Народним депутатам України від області

 

ЗВЕРНЕННЯ

 З метою забезпечення ефективного та раціонального використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування інвестиційних програм та проектів ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, звертаємось до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народних депутатів України від області розглянути питання щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України, зокрема:

  1. Статтю 241 “Державний фонд регіонального розвитку” доповнити абзацом: “Залишки коштів державного фонду регіонального розвитку за загальним та спеціальним фондами на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення”.
  2. В абзаці першому частини першої статті 57 Бюджетного кодексу України після слів “всі рахунки, відкриті у поточному бюджетному періоді для виконання бюджету” доповнити текстом: “крім рахунків, відкритих за бюджетними програмами: Державний фонд регіонального розвитку, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад”.
  3. Частину другу статті 57 Бюджетного кодексу України доповнити абзацом такого змісту: “На кінець бюджетного періоду органи Казначейства зберігають на рахунках загального фонду державного бюджету та на рахунках загального чи спеціального фонду місцевих бюджетів залишки коштів субвенцій, наданих із загального фонду державного бюджету за бюджетними програмами: Державний фонд регіонального розвитку, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, для здійснення відповідних видатків у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення”.

Кабінету Міністрів України після набрання чинності зазначених змін привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Бюджетним кодексом України та забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із Бюджетним кодексом України.

Прийнято на сімнадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
15 вересня 2017 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]