Про звернення обласної ради щодо врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в Україні


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Шістнадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 30.06.2017. № 521-16/2017
м. Івано-Франківськ

 

 Про звернення обласної ради
щодо врегулювання економічної
та соціально-політичної ситуації
в Україні

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

 вирішила:

 Схвалити звернення до Президента України П. Порошенка, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо підписання Закону України “Про амністію у 2016 році”, націоналізації російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів на комунальні послуги та продовження мораторію на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в Україні (додається).

  1. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України.
  2. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.

 

  Голова обласної ради                                                                                      Олександр Сич


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 30.06.2017. № 521-16/2017

 

 

Президенту України
П. Порошенку

Верховній Раді України

Кабінету Міністрів України

 

ЗВЕРНЕННЯ

 Представляючи інтереси мешканців краю, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, не можемо залишати поза увагою комплекс питань, які й досі не врегульовані на найвищому державному рівні, а подальші зволікання негативним чином впливають на настрої та ситуацію в країні загалом.

Так, всупереч нормам Конституції України, досі не підписано Закон України “Про амністію у 2016 році”, внаслідок прийняття якого від кримінальної відповідальності буде звільнено частину ув’язнених учасників АТО.

Окрім цього, відповідно до Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, керівництво держави зобов’язалося скоротити витрати на субсидії з оплати комунальних послуг, а також найближчим часом прийняти Закон, відповідно до якого в Україні буде скасовано мораторій на продаж та запроваджено ринок землі державної, комунальної та приватної власності. 

Зазначені зобов’язання спрямовані на виконання умови МВФ для надання чергового траншу кредитування – вирівнювання сум доходів та видатків Державного бюджету України. 

Однак, ці зобов’язання жодним чином не враховують інтереси українського народу! Постійне зростання тарифів на комунальні послуги разом із скороченням субсидій з їх оплати створюють надважкі умови для життя більшої частини населення України. 

Також запровадження в Україні ринку землі створює загрозу її втрати. Високий показник якості ґрунтів зацікавить іноземні аграрні холдинги, з якими не здатні конкурувати українські підприємства. А відсутність умов та регуляторів на ринку землі дозволить розпродати її за ціною, яка в рази буде нижчою реальної вартості. Таким чином, ми отримаємо короткострокове збільшення доходної частини державного бюджету за рахунок інтересів України та українців і втратимо основне національне багатство.

Досі в економіці України присутня значна частка капіталу держави-агресора – Російської Федерації, особливо – у банківській сфері. В умовах ведення війни, окупації Кримського півострова, частини Донецької та Луганської областей, привласнення майна українських громадян та держави, а також інших збитків, завданих Російською Федерацією, цілком справедливим та симетричним кроком була б націоналізація капіталу держави-агресора. Вилучені кошти повинні бути спрямовані на збільшення доходної частини Державного бюджету замість постійного зростання тарифів на комунальні послуги та запровадження вільного ринку землі. 

Враховуючи наведене, закликаємо Президента України підписати Закон України “Про амністію у 2016 році”, Кабінет Міністрів України та Верховну Раду України негайно націоналізувати російський капітал в Україні, припинити постійне зростання тарифів на комунальні послуги та продовжити мораторій на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в країні.

 

 

Прийнято на шістнадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
30 червня 2017 року

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]