Про звернення обласної ради щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції з державного бюджету у 2017 році


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тринадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.03.2017. № 432-13/2017
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради щодо
збільшення оплати праці у сфері
охорони здоров’я, збільшення
медичної субвенції з державного
бюджету у 2017 році

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила: 

  1. Схвалити звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України

    В. Гройсмана, Голови Верховної Ради України А. Парубія, народних депутатів України від області щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції з державного бюджету у 2017 році (додається).

  2. Рішення надіслати Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Голові Верховної Ради України А. Парубію, народним депутатам України від області.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. 4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 10.03.2017. № 432-13/2017

 

Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

 

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 

Народним депутатам України
від області

 

ЗВЕРНЕННЯ

 Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, звертаємося до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Голови Верховної Ради України А. Парубія, народних депутатів України від області щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції з державного бюджету у 2017 році оскільки проблема є актуальною та потребує комплексного вирішення таких питань:

  1. Незабезпеченості бюджетними коштами фонду оплати праці закладів охорони здоров’я, що унеможливлює підвищення заробітної плати та її диференціацію згідно з єдиною тарифною сіткою.
  2. “Зрівнялівки” в оплаті праці працівників медичної галузі.

На сьогодні молодший медичний персонал, лікарі-початківці та сестри медичні мають практично однакову зарплату.

У зв’язку з недостатнім рівнем фінансування, керівники медичних закладів не в змозі реалізувати на практиці рекомендації Кабінету Міністрів України щодо недопущення “зрівнялівки” в оплаті праці шляхом встановлення спеціалістам та фахівцям галузі доплат, надбавок, премій, що викликає обурення та невдоволення знецінюванням їх праці.

  1. Економії бюджетних коштів у закладах охорони здоров’я на виплату заробітної плати, зокрема шляхом скорочення чисельності (штату) працівників, переведення працівників на роботу на умовах неповного робочого часу (0,25, 0,5, 0,75 ставки), систематичне (масове) надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, скасування доплат та надбавок без фактичної зміни істотних умов праці тощо.

Повністю нівельовано підвищення посадових окладів від 15 до 80% працівникам охорони здоров’я за особливі умови праці, обумовлені специфікою діяльності медичної галузі, а саме – за оперативне втручання, за керування санітарним транспортом, у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці (працівникам інфекційних, психіатричних, наркологічних закладів, станцій (відділень) швидкої медичної допомоги, протитуберкульозних закладів, лабораторій, патологоанатомічних відділень, а також працівникам закладів охорони здоров’я, які працюють з ВІЛ/СНІД та інш.). Рівень зарплат може вирішити багато проблем у медичній галузі і, за відсутності термінового дофінансування, призвести до кадрового дефіциту.

Отже, для забезпечення справедливої та гідної заробітної плати звертаємось з вимогою:

  1. Внести зміни до додатку 2 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002р. № 1298 щодо встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери – працівників сфери охорони здоров’я.
  2. Провести розрахунки фактичної потреби бюджетного фінансування для забезпечення у повному обсязі фонду заробітної плати працівників закладів охорони здоров’я, підготувати, внести на розгляд та підтримати проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет на 2017 рік” в частині збільшення медичної субвенції.

 

Прийнято на тринадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
10 березня 2017 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]