Про звернення обласної ради щодо надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу “національний”  


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Двадцять друга сесія)

РІШЕННЯ

від 22.06.2018. № 849-22/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради щодо надання
Івано-Франківському академічному обласному
українському музично-драматичному театру
імені Івана Франка статусу “національний”

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою пропагування та розвитку української національної культури як складової розвитку місцевих громад обласна рада

вирішила:

 Схвалити звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністра культури України Є. Нищука щодо надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу “національний” (додається).

  1. Рішення надіслати Кабінету Міністрів України, Міністру культури України Є.Нищуку.
  2. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 22.06.2018. № 849-22/2018

   

 Кабінет Міністрів України

 

Міністру культури України
Є. Нищуку

  

Звернення

 Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка визнано одним з найуспішніших театральних колективів України, ім’я якого не сходить зі сторінок кращих вітчизняних видань і чиї вистави повсюдно користуються високою оцінкою та попитом глядацького загалу. Останні десять років роботи театр показує стрімкий неухильний рух до міжнародного визнання.

Івано-Франківський театр – постійний гість та учасник зарубіжних фестивалів, активно гастролює за кордоном, знайомлячи світ із сучасним театральним мистецтвом України. Сьогодні колектив знають і чекають у країнах Європи, США, Канаді та містах України. Постановки, які наразі визначили обличчя Івано-Франківського театру в очах глядачів України та світу, – “Солодка Даруся”, “Нація”, “Оскар і Рожева Пані”, “Енеїда”, “Hamlet” тощо. З частиною цих вистав неодноразово були здійснені гастрольні тури. Найвизначніші з них – це гастролі Канадою (Оттава, Монреаль, Торонто) та США (Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Філадельфія, Клівленд, Чикаго) у 2011 році. У 2016 році здійснено поїздки у
м. Мюнхен (Німеччина) та м. Рим (Італія) з виставою “Солодка Даруся”.

Робота театру на сьогодні характеризується активною маркетинговою стратегією, орієнтацією на найновітніші тенденції сучасного театрального мистецтва, освоєння нових “територій” та можливостей у напрямі синтезу мистецтв, впровадження нових форм співпраці з творчою елітою України. Актори театру широко задіяні у вітчизняній кіноіндустрії та всеукраїнських театральних проектах. Завдяки активній політиці керівництва театр має домовленості про творчу співпрацю з найкращими колективами Європи.

Івано-Франківський театр – ініціатор та творець одного з найуспішніших на сьогодні в Україні благодійних проектів – “Оскар та Рожева Пані”. Проектом під час гастролей зібрано 1094121 грн., які передано на потреби важкохворих паліативних дітей у містах, де працюють виїзні бригади, та в онкогематологічні відділення.

Вистави та проекти театру відповідають державним програмам щодо становлення громадянського суспільства з високими гуманістичними цінностями, утвердження національної самосвідомості та патріотизму, подолання негативних явищ у духовній сфері. Репертуарна афіша сьогодні – це 35 назв, які тішать розмаїтістю та відповідають потребам широкого загалу. До уваги глядача представлені сучасна і класична зарубіжна та українська драматургія; інсценізації сучасних та класичних творів. У колективу Івано-Франківського театру давня, багата творчими “вибухами” та славними сторінками історія.

Оскільки творча діяльність Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка відповідає найкращим світовим зразкам і є національно орієнтованою, Івано-Франківська обласна рада звертається з проханням надати Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статус “національний”.

    

 

 

Прийнято на двадцять другій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
22 червня 2018 року

 

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]