Про звернення обласної ради щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять четверта сесія)
РІШЕННЯ

 

від 19.10.2018. № 970-24/2018
селище Печеніжин

 

Про звернення обласної ради
щодо невідкладного розгляду
питання про прийняття
до громадянства України
бійця-добровольця
антитерористичної операції
Концелідзе Мераба Мурадовича

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича (додається).
2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку.
3. Звернення опублікувати на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба і постійну комісію обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади (Б. Станіславський).

 

Голова обласної ради                                Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 19.10.2018. № 970-24/2018

Президенту України
П. Порошенку

ЗВЕРНЕННЯ

21.09.2018 року на пленарному засіданні обласної ради до депутатів обласної ради звернувся боєць-доброволець антитерористичної операції Концелідзе Мераб Мурадович.

Він висловив глибоке занепокоєння щодо можливого його затримання та видачі окупанту – Російській Федерації.

Мераб Концелідзе зазначив, що у нього на утриманні знаходиться двоє дітей, які можуть залишитися без батька, якщо Російська Федерація вимагатиме його видачі під надуманою кримінальною справою.

Статтею 25 Конституції України визначено, що громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі.

Концелідзе Мераб Мурадович зазначив, що всі необхідні документи для прийняття рішення щодо прийняття його до громадянства України вже близько двох років знаходяться на розгляді в Адміністрації Президента України.

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, висловлюємо свою чітку позицію, що особа, яка захищала чи захищає суверенітет і територіальну цілісність України не може бути видана будь-якій іншій державі, що і передбачено Конституцією України.

Верховна Рада України від імені Українського народу – громадян України всіх національностей, приймаючи Конституцію – основний Закон України, у статті третій визначила, що  людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Приймаючи Конституцію України, Верховна Рада України від імені Українського народу виключно Президенту України надала право щодо прийняття рішення про прийняття до громадянства України, яке закріплене в пункті 26 частини 1 статті 106 Конституції України, норми якої є нормами прямої дії.

Частина 2 статті 19 Конституції України визначає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Виходячи з наведеного, звертаємося невідкладно розглянути питання щодо прийняття до громадянства України Концелідзе Мераба Мурадовича, бійця-добровольця антитерористичної операції, який захищав і відстоював суверенітет та територіальну цілісність України.

 

Слава Україні!

Героям Слава!

 

Прийнято на двадцять четвертій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
19 жовтня 2018 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]