Про звернення обласної ради щодо недопущення екстрадиції громадян до Російської Федерації


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять третя сесія)

 РІШЕННЯ

 

від 21.09.2018. № 914-23/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради
щодо недопущення
екстрадиції громадян
до Російської Федерації

 

 Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

 

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Генерального прокурора України Ю. Луценка, Верховної Ради України щодо недопущення екстрадиції громадян до Російської Федерації.
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Генеральному прокурору України Ю. Луценку, Верховній Раді України.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина” та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.

 

Голова обласної ради                                                                        Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 21.09.2018. № 914-23/2018

 

Президенту України
П. Порошенку

 Генеральному прокурору України
Ю. Луценку

 Верховна Рада України

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, стурбовані фактом здійснення Генеральною прокуратурою України 12 вересня поточного року  екстрадиції до Російської Федерації інгуша Тимура Тумгоєва, якого Кремль звинувачує у тероризмі. Відповідне рішення ухвалив заступник Генерального прокурора України Євген Єнін. Чиновника не зупинив навіть факт участі екстрадованого у війні проти російських загарбників на сході України. Тимур Тумгоєв – учасник північнокавказького антимосковського підпілля, боєць батальйону ім. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює на східному фронті проти московських окупантів.

Безумовно, даний факт є проявом цинізму та неповаги до ветеранів АТО, адже за таких обставин завтра Генеральна прокуратура України може почати видавати Кремлю колишніх атовців, яких Російська Федерація теж вважає терористами та ворогами Росії.

Українська прокуратура блискавично зреагувала на запит агресора, навіть незважаючи на рішення Комітету ООН з прав людини про призупинення екстрадиції Тумгоєва на час розгляду його скарги. Таким чином, діючи в інтересах ворога, влада підкреслила, що вона зневажає міжнародну думку, руйнує нашу військову репутацію в очах світової спільноти, шкодить українському народу, що є найвищим злочином!

Вважаємо, що замість задоволення забаганок спецслужб агресора Генеральна прокуратура України мала б зосередити свої зусилля на розслідуванні причин Іловайської та Дебальцівської трагедій або зайнятися збором доказів проти російських посадовців, з вини яких гинуть українці.

Враховуючи наведене, звертаємося до Президента України П. Порошенка та Генерального прокурора України Ю. Луценка з проханням: – притягнути до відповідальності осіб державних органів, діяльність яких уможливила екстрадицію до Російської Федерації інгуша Тимура Тумгоєва; – в подальшому не допускати подібних проявів цинізму та непрофесійності з боку правоохоронних органів на користь інтересів ворога!Слава Україні! Героям Слава!

  

Прийнято на двадцять третій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
21 вересня 2018 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]