Про звернення обласної ради щодо передачі об’єкта незавершеного будівництва оздоровчого комплексу “Прикарпаття” (м. Яремче, вул. Грушевського, 7) Національного банку України у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Сімнадцята сесія)
РІШЕННЯ

від 15.09.2017. № 587-17/2017
м. Івано-Франківськ

 

 Про звернення обласної ради
щодо
передачі об’єкта незавершеного
будівництва оздоровчого комплексу
“Прикарпаття” (м. Яремче, вул. Грушевського, 7)
Національного банку України
у спільну власність територіальних
громад сіл, селищ, міст області

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України про передачу об’єкта незавершеного будівництва оздоровчого комплексу “Прикарпаття” (м. Яремче, вул. Грушевського, 7) Національного банку України у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, обласним радам.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України
    та їх сімей (Н. Чаплинська).

  

Голова обласної ради                                                                                     Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 15.09.2017. № 587-17/2017

 

 Президенту України
п. П. Порошенку

 Прем’єр-міністру України
п. В. Гройсману

 Міністерству оборони України

Міністерству соціальної політики України

Міністерству охорони здоров’я України 

Міністерству з питань тимчасово
окупованих територій та внутрішньо
переміщених осіб України

 

ЗВЕРНЕННЯ

 Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, висловлюємо глибоке занепокоєння щодо неналежного рівня заходів з реабілітації демобілізованих бійців, учасників антитерористичної операції на Сході України.

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі її учасниками стали сотні тисяч бійців. Ветерани АТО потребують доброго і якісного відновлення здоров’я після пережитих подій на фронті, багаточисленних контузій, після поранень. Потрібно організовувати реабілітаційні центри для бійців та ветеранів АТО, їхніх родин, волонтерів, внутрішньо переміщених осіб тощо.

Такі заклади можна створити на території нашого Прикарпаття. Зокрема в курортному місті Яремче є об’єкт незавершеного будівництва оздоровчого комплексу “Прикарпаття” (м. Яремче, вул. Грушевського, 7).

Однак, за наявною у нас інформацією, Правління Національного банку України прийняло рішення про вибуття зазначеного об’єкта, шляхом включення його до переліку об’єктів незавершеного будівництва державної власності (група Д), що підлягає приватизації, та направив відповідні пропозиції до Фонду державного майна України, а Фонд державного майна України наказом від 31.05.2017 № 899 прийняв рішення про приватизацію шляхом продажу на аукціоні об’єкта незавершеного будівництва – оздоровчого комплексу “Прикарпаття” разом із земельною ділянкою.

На нашу думку, було б доцільно цей об’єкт використати для створення оздоровчого комплексу для бійців та ветеранів АТО, їхніх родин, волонтерів, внутрішньо переміщених осіб тощо.

Просимо розглянути можливість передачі зазначеного об’єкта у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області або Міністерству оборони України як приміщення для реабілітації бійців та ветеранів АТО.

 

Прийнято на сімнадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
15 вересня 2017 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]