Про звернення обласної ради щодо ситуації зі станом автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Двадцять друга сесія)

РІШЕННЯ

 

від 22.06.2018. № 854-22/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної
ради щодо ситуації зі станом
автомобільних доріг
загального користування
в Івано-Франківській області

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Верховної Ради України щодо ситуації зі станом автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області (додається).
  2. Рішення надіслати Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Верховній Раді України, народним депутатам України від області.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина” та розмістити на інтернет-сторінці обласної ради.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

 

                                  Додаток
до рішення обласної ради
від 22.06.2018. № 854-22/2018

 

 

Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

 

Верховна Рада України

 

ЗВЕРНЕННЯ

Прикарпаття є одним із провідних туристичних і курортно-рекреаційних регіонів України. Щороку нашу область відвідує все більше туристів і екскурсантів. Так, у 2015 році цей показник становив 1,9 млн. осіб, у 2016 році – 2,1 млн. осіб, у 2017 році – 2,2 млн. осіб.

Цей ріст великою мірою зумовлений спрямуванням значних коштів на ремонт основних автошляхів області. Зокрема, у 2017 році на відновлення магістральних доріг було спрямовано 960 млн. гривень. І хоча протягом останнього періоду обсяг коштів на такі цілі був досить значний у порівнянні
з періодом до 2014 року, але основні проблеми дорожнього господарства залишаються невирішеними. Наразі дуже гостро стоїть питання ліквідації наслідків стихії 2008 року. По суті, за 10 років не відновлено ще 15 великих мостів, сотні кілометрів низових і верхових підпірних стінок, особливо в гірській частині Карпат, яка займає 30% усієї території області. У зв’язку із цим до багатьох сіл відсутній або ускладнений проїзд, а їх жителі позбавлені можливості в повній мірі отримувати основні соціальні послуги, зокрема належне медичне обслуговування, забезпечення проїзду пожежних автомобілів та інших аварійних служб, постачання основних харчових продуктів тощо.

Особливо наголошуємо на аварійному стані шляхопроводу в селищі Делятин на автомобільній дорозі Н-09 Мукачеве – Львів, який сьогодні є прямою загрозою життю людей, котрі проїжджають по ньому. Окрім того, існує небезпека для пасажирів залізничного транспорту, що рухається під цим мостом. У разі невирішення цієї проблеми уся територія Яремчанської міської ради, у тому числі найбільший гірськолижний курорт Східної Європи “Буковель”, який відвідує 80% від загальної кількості туристів в області, можуть залишитися без автомобільного сполучення.

Велику загрозу в разі руйнації несе також міст на автодорозі
Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський в урочищі Буковець Верховинського району.

Загалом 80% всіх мостів Прикарпаття потребують негайного ремонту. Накопичені протягом довгих років  проблеми дорожньо-транспортної інфраструктури створили соціальну напругу серед населення області.

У зв’язку з цим, з метою вирішення наведених вище питань звертаємося
з проханням збільшити обсяг фінансування на ремонт та утримання автомобільних доріг та мостів області у 2018 році.

 

 

Прийнято на двадцять другій сесії
ІваноФранківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
22 червня 2018 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]