Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Шоста сесія)

РІШЕННЯ

від 24.06.2016. № 244-6/2016
с. Матеївці Коломийського району

 

Про звернення обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Голови Верховної Ради України А. Парубія та Прем’єр-міністра України В. Гройсмана (додається).
  2. Рішення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, народним депутатам України від області.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба і постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин (І. Приймак).

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 24.06.2016. № 244-6/2016

 

 Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

 

 з в е р н е н н я

Одним із пріоритетних напрямків розвитку аграрної галузі Івано-Франківської області, де більше половини населення мешкає у сільській місцевості, є створення належних умов для підприємництва та обслуговуючої кооперації на селі.

Саме аграрний бізнес та кооперація здатні зупинити відтік молодих кваліфікованих кадрів, забезпечити підвищення рівня життя та розбудову соціальної інфраструктури села.

Однак, в області існує ряд проблемних питань у цій галузі, які потребують невідкладного вирішення. Зокрема:

  1. Внесені зміни до податкового законодавства, на думку аграріїв і експертів аграрного ринку регіону, матимуть відчутний негативний вплив на розвиток аграрного сектору економіки, спричинять згортання інвестиційних проектів та банкрутство частини дрібних і середніх сільськогосподарських підприємств, скорочення робочих місць.

Вважаємо за необхідне внести зміни до Податкового кодексу України в частині адміністрування податку на додану вартість сільськогосподарським товаровиробникам, а саме: встановити пільговий режим адміністрування ПДВ, залишивши підприємствам на розвиток 90%, а 10% спрямовувати в державний бюджет.

  1. В області спостерігається тенденція скорочення поголів’я великої рогатої худоби. Основною причиною цього є відсутність державної підтримки розвитку тваринництва в особистих селянських господарствах та сімейних фермах, які в Івано-Франківській області утримують 93% від усього поголів’я великої рогатої худоби.

Необхідно відновити виплати фізичним особам спеціальної бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби.

  1. Коломийський ветеринарно-санітарний завод – єдине в області підприємство, завданням якого є утилізація та переробка відходів тваринного походження.

У 2011 році це підприємство передано у підпорядкування державному концерну “Укрветсанзавод”. Через відсутність фінансування не проведено модернізацію виробництва, що призвело до блокування роботи заводу громадськістю, а згодом у 2014 році до його повної зупинки, і створило надзвичайно великі проблеми в області з утилізацією тваринних відходів.

Вирішення питання відновлення роботи Коломийського ветсанзаводу шляхом модернізації виробництва сприятиме покращенню санітарно-епідеміологічної та екологічної ситуації в регіоні.

  1. Для вирішення на місцях питань землевласності та землекористування, ефективного управління земельними ресурсами області, наповнення місцевих бюджетів та зайнятості населення просимо прискорити розгляд у другому читанні та прийняття законопроекту № 4355 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель”.

Необхідно також законодавчо врегулювати питання щодо передачі у комунальну власність земель під польовими дорогами, в тому числі проектними, лісосмугами, господарськими дворами (фермами, токами тощо), інших земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які не підлягали паюванню, відумерлої спадщини та невитребуваних паїв.

 

Прийнято на шостій сесії
Івано-Франківської обласної
ради сьомого демократичного скликання
24 червня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]