Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дев’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 23.09.2016. № 266-9/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради про відновлення діяльності державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області до Голови Верховної Ради України А. Парубія та Прем’єр-міністра України В. Гройсмана (додається).
  2. Рішення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, народним депутатам України від області.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба і постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин (І. Приймак).

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 23.09.2016 № 266-9/2016

 

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

 

з в е р н е н н я

Державна інспекція сільського господарства в Івано-Франківській області була створена в 2012 році з метою виконання контролюючих функцій, а також здійснення заходів, спрямованих на підтримку продовольчої безпеки регіону та окремого товаровиробника в сфері сільського господарства.

Зокрема, фахівцями інспекції в усіх районах області надаються послуги з визначення якості насіння та садивного матеріалу, здійснюється атестація суб’єктів насінництва та розсадництва для надання права на виробництво та реалізацію насіння, проводиться аналіз та узагальнення матеріалів щодо проведення декларування сільськогосподарської продукції, у тому числі зернових культур, цукру. У кожному районі області функціонують лабораторії з визначення якості насіння.

Працівниками інспекції також здійснюється видача спеціальних дозволів на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок відповідно до проектів, затверджених у встановленому порядку.

Крім того, фахівцями інспекції проводиться прийняття теоретичних і практичних іспитів для отримання права на керування машинами та видачу за їх результатами посвідчень тракториста-машиніста, здійснюється відомча реєстрація та облік машин, видача на них номерних знаків та відповідних реєстраційних документів, ведення автоматизованого обліку зареєстрованих машин та систематизація відомостей про їх власників.

На сьогодні інспекція через затяжні процеси реформування та  відсутність повноцінного фінансування неспроможна на належному рівні виконувати покладені на неї функції, надавати якісні послуги сільськогосподарським товаровиробникам. Через обмежене фінансування структуру залишають кращі фахівці.

Для повноцінної роботи агропромислового комплексу області вкрай необхідні послуги з визначення якості насіння (сертифікації), атестації виробників насіння і садивного матеріалу, реєстрація сільськогосподарської техніки, навчання і видача посвідчень трактористів та механізаторів, видача дозволів на зняття родючого шару ґрунту, розгляд скарг фізичних та юридичних осіб щодо використання землі, вирішення арбітражних спорів щодо якості зерна та продуктів його переробки.

Враховуючи вищенаведене, вважаємо за доцільне відновити діяльність державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області, яка впродовж року перебуває у стадії ліквідації, та вирішити питання передачі повноважень інспекції визначеній державній структурі зі збереженням та працевлаштуванням кваліфікованого кадрового потенціалу.

Прийнято на дев’ятій сесії
Івано-Франківської обласної
ади сьомого демократичного скликання
23 вересня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]