Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дев’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 23.09.2016. № 267-9/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування
в Україні та враховуючи висновок постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства, обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Комітету Верховної Ради України

    з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства про внесення змін до проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності” (реєстраційний № 4733-1 від 03.06.2016 року).

  2. Рішення надіслати Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та народним депутатам України від області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С.Басараба і постійну комісію обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 23.09.2016. № 267-9/2016

 

 

Комітет Верховної Ради України
з питань будівництва, містобудування
та житлово-комунального господарства

 

Звернення

Проектом Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності” (реєстраційний № 4733-1
від 03.06.2016 року) у статті 31 “Проектна документація на будівництво” передбачено, що експертиза проектів будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми та значними наслідками, що споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, здійснюється експертною організацією державної форми власності.

У пункті 2 цієї статті зазначено, що експертиза проектів будівництва проводиться у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку експертними організаціями незалежно від форми власності, які відповідають критеріям, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

Враховуючи вищенаведене, звертаємося з пропозицією викласти третій абзац пункту 2 статті 31 проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності” (реєстраційний № 4733-1 від 03.06.2016 року) у такій редакції:

“Експертиза проектів будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із значними наслідками, що споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, здійснюється експертною організацією державної форми власності”.

 

 

Прийнято на дев’ятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
23 вересня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]