Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(П’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.06.2016. № 189-5/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування
в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації О. Гончарука щодо звільнення із займаної посади заступника голови – керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Крецула В. В. та очищення керівного складу обласної і районних державних адміністрацій від представників комуністично-комсомольської та олігархічної номенклатур, а також від осіб, які займали керівні посади в органах влади у період режиму Януковича (додається).
  2. Рішення надіслати голові обласної державної адміністрації О. Гончаруку, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 10.06.2016. № 189-5/2016

 

 

Голові Івано-Франківської
обласної державної адміністрації
О. Гончаруку

 Адміністрація Президента України

 Кабінет Міністрів України

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Намагаючись не допустити розвитку Революції Гідності та європейського майбутнього Держави, Росія нагло захопила Крим і розв’язала війну на Сході України. Агресор веде тотальну дипломатичну війну проти України в Європейських інституціях та всіляко підживлює прояви сепаратизму в середині нашої країни і заохочує прихильників “русского міра”.

Зважаючи на зовнішні і внутрішні виклики, що постали перед українством, ми особливо пильно маємо реагувати на прояви прихильності до ідей і символіки сепаратистів та агресорів.

Надзвичайно насторожує, коли така прихильність проявляється в людей, наділених владою.

Вважаємо, що перебування на відповідальній державній посаді заступника голови – керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Валерія Крецула, який в недавньому минулому хизувався символікою, що є відверто промосковською, а в наші дні стала символом сепаратизму і антиукраїнства – це виклик для мешканців Прикарпаття і ганьба пам’яті тих, хто віддав життя за Українську Державу.

Переконані, що такий підхід до кадрової політики в команді Президента став можливим внаслідок ігнорування однієї з ключових вимог Революції Гідності – усунення від влади комуністично-комсомольських діячів і високопосадовців режиму Януковича.

Вимагаємо від голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації:

– звільнити із займаної посади скомпроментованого чиновника В. Крецула;

– очистити керівний склад обласної і районних державних адміністрацій від представників комуністично-комсомольської та олігархічної номенклатур, агентів спецслужб і прислужників режиму Януковича.

 

  Прийнято на п’ятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
10 червня 2016 року

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]