Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(П’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.06.2016. № 190-5/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України А. Парубія, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Генерального прокурора України Ю. Луценка, голови Фонду державного майна України І. Білоуса, народних депутатів України від області щодо вилучення ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” з переліку об’єктів, що підлягають приватизації (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Генеральному прокурору України Ю. Луценку, голові Фонду державного майна України І. Білоусу, народним депутатам України від області.
  3. Рішення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                      Олександр Сич

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 10.06.2016. № 190-5/2016

Президенту України
П. Порошенку

Голові Верховної
Ради України
А. Парубію

Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

Генеральному прокурору України
Ю. Луценку

Голові Фонду державного майна України
І. Білоусу

Народним депутатам
України від області

 

Звернення

 Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, заявляємо категоричну незгоду з рішенням Уряду щодо приватизації ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”.

Перманентний тиск, створення штучних перепон у виробничій діяльності, намагання змінити голову правління, що ознаменувалося врешті-решт невдалою спробою силового захоплення ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, змушують громадськість у все більшій мірі вести мову про цілеспрямовану роботу над зумисним доведенням до банкрутства з метою подальшої дармової приватизації донедавна успішного підприємства. Ще більш кричущим є той факт, що відбувається все це не лише за мовчазної згоди окремих високопоставлених чиновників, а й народних депутатів України та держслужбовців виконавчої вертикалі на місцях.

Івано-Франківський локомотиворемонтний завод – одне з найстаріших підприємств Прикарпаття. У вересні 2016 року заводу виповнюється 150 років з моменту його заснування як Головних ремонтних Цісарсько-королівських майстерень Австро-Угорської імперії.

Це товариство – єдине у державі підприємство із серійного випуску автомотрис АМВ та модернізації колійної техніки для потреб служб електропостачання і колійного господарства, входить у структуру комерційних зв’язків “Укрзалізниці” з виготовлення, ремонту, модернізації рухомого складу та випуску запчастин для нього і внесено до переліку підприємств, які становлять єдиний виробничо-технологічний комплекс залізничного транспорту загального користування.

У цей нелегкий для країни час завод стабільно працює, забезпечує збереження близько 400 робочих місць, систематично вносить платежі до бюджетів усіх рівнів і є одним з найбільших платників податків серед промислових підприємств міста Івано-Франківська (сплата податків за 2014 рік склала 10 млн. грн., а за 2015 рік – 12 млн. грн.).

4 березня 2015 року постановою Кабінету Міністрів України № 83 ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” віднесено до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

А тому апелюємо до чинної влади на чолі з Президентом України з вимогою відмовитися від спроб приватизувати прибуткові державні підприємства та підприємства, що мають стратегічне значення для держави.

Це призведе не лише до втрати контролю над ними, а й зменшення надходжень до державного бюджету, колосального ослаблення економічної безпеки держави та подальшого зубожіння найбідніших верств населення.

Огульна приватизація – це злочин, особливо цинічний в умовах російсько-української війни, коли всі активи фактично за безцінь ризикують бути передані наближеним олігархічним структурам.

Виступаючи на захист інтересів трудового колективу ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” та враховуючи негативний досвід приватизації державного майна в попередні роки, вимагаємо:

– вилучити ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” з переліку об’єктів, що підлягають приватизації та залишити його у державній власності;

– дати належну правову оцінку ситуації довкола ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, притягти винних до визначеної чинним законодавством відповідальності.

Звертаємось також до народних депутатів України від Івано-Франківщини ініціювати ухвалення законопроекту № 1109 “Про ліквідацію приватних монополій”, організувати перевірку законності приватизації усіх великих підприємств, повернути незаконно приватизовані об’єкти та об’єкти, які були умисно доведені до банкрутства новими власниками, у державну власність і власність трудових колективів, а також змінити систему менеджменту державними підприємствами з використанням найкращих практик управління країн Європейського Союзу.

 

 

Прийнято на п’ятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
10 червня 2016 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]