Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(П’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.06.2016. № 237-5/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

 Схвалити звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана щодо виділення субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості лікувальних закладів та закладів освіти за використану теплову енергію (додається).

  1. Рішення надіслати Прем’єр-міністру України В. Гройсману.
  2. Рішення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 10.06.2016. № 237-5/2016

 

 

Прем’єр-міністру України

В. Гройсману

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Сьогодні у м. Івано-Франківську склалася катастрофічна санітарно-епідеміологічна ситуація, пов’язана з відсутністю номінації (ліміту) на використання природного газу ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” для забезпечення лікувальних закладів паропостачанням та гарячим водопостачанням.

ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” 22 квітня 2016 року на адресу НАК “Нафтогаз України” була направлена для підписання додаткова угода про постачання природного газу на потреби паропостачання і гарячого водопостачання таких суспільно важливих об’єктів як обласна дитяча клінічна лікарня, міська дитяча лікарня, обласна та міська клінічні лікарні, обласний онкологічний диспансер, обласний та міський пологовий будинки, центр репродукції людини.

Однак, зі сторони газопостачальної компанії прийшла відмова у підписанні цієї додаткової угоди у зв’язку з заборгованістю підприємства за постачання природного газу виключно для виробництва теплоенергії для надання послуг з теплопостачання бюджетним організаціям та іншим споживачам. Ця заборгованість виникла за використаний природний газ в опалювальному періоді 2015-2016 років на потреби теплопостачання, гарячого водопостачання та паропостачання закладів охорони здоров’я та закладів освіти. Сума цієї заборгованості станом на 01.05.2016 р. становить 17,0 млн. гривень. ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” не змогло розрахуватись за використаний природний газ у зв’язку з тим, що бюджетні організації, а саме заклади охорони здоров’я та заклади освіти не провели оплату за послуги теплопостачання на потреби опалення, гарячої води та паропостачання. Сума боргу бюджетних організацій перед ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” станом на 01.05.2016 р. становить 14,1 млн. гривень.

З метою уникнення соціальної напруги в м. Івано-Франківську та погіршення соціально-епідеміологічної ситуації Івано-Франківська обласна державна адміністрація звернулась до голови правління НАК “Нафтогаз України” з проханням про виділення необхідних обсягів природного газу на період з травня по вересень в кількості 1 (одного) млн. м куб. для котелень ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”, що обслуговують об’єкти закладів охорони здоров’я.

Хотілося б наголосити, що ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” в повному обсязі розрахувалося за природний газ, використаний у 2014 і 2015 роках. Ситуація, яка склалася на цей час, пов’язана з відсутністю субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на теплопостачання закладів охорони здоров’я та закладів освіти.

Виходячи з вищевикладеного, з метою недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в м. Івано-Франківську, зняття соціальної напруги та забезпечення стабільної роботи лікувальних закладів просимо посприяти у виділенні субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості лікувальних закладів та закладів освіти за використану теплову енергію в розмірі 14,1 млн. гривень. Ці кошти у свою чергу будуть перераховані НАК “Нафтогаз України” за використаний природний газ в опалювальному сезоні 2015-2016 років, з метою одержання ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” номінації (ліміту) для забезпечення лікувальних закладів міста Івано-Франківська гарячим водопостачанням та паропостачанням.

 

 

Прийнято на п’ятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
10 червня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]