Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Друга сесія)
РІШЕННЯ

 

від 25.12.2015. № 32-2/2015
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України В. Гройсмана щодо відставки Кабінету Міністрів України під керівництвом Прем’єр-міністра України А. Яценюка (додається).
  2. Рішення обласної ради надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України В. Гройсману, Прем’єр-міністру України А. Яценюку.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації області.

 

 

Голова обласної ради                                                    Олександр Сич

 

 

 

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 25.12.2015. № 32-2/2015

 

 

Президенту України
П. Порошенку

 

Голові Верховної Ради України
В. Гройсману

 

Прем’єр-міністру України
А. Яценюку

 

 

Звернення

 

Результатом року діяльності уряду на чолі з Прем’єр-міністром А. Яценюком, який прийшов до влади на крові Героїв Революції Гідності та російсько-української війни, стало божевільне зростання комунальних тарифів, урізання соціальних стандартів, намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства і землю сільськогосподарського призначення, свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за грати націоналістів-учасників війни та революції, волонтерів. Замість того, щоб вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки та покращення якості життя українців А. Яценюк та його уряд займалися лише імітацією реформ,  лобіюванням інтересів олігархічних кланів, знищенням політичних конкурентів.

Незважаючи на обіцянки у 2013 році ще тоді опозиціонера А. Яценюка зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги за ініціативи його ж уряду з 1 квітня 2015 р. у рази було збільшено тарифи на енергоносії для населення без будь-яких на те економічних обґрунтувань. Газ власного видобутку відданий у розпорядження олігархів, а населенню продають набагато дорожчий імпортний газ. Мільярди кубів газу зникають на потреби “спільного користування” з приватними структурами. А уряд вже витратив понад 1 млрд. доларів на постачання газу та електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

В чому справді уряд А. Яценюка досягнув “успіху”, так це в небачених до цього обсягах корупції. А. Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції в уряді України та не вживають заходів щодо відшкодування нанесених державі збитків. Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведені до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямованих на доведення до банкрутства державних підприємств.

Всім добре відомий факт – депутат від політичної партії “Народний фронт”, яку очолює А. Яценюк, Ігор Котвіцький вивів з України на рахунок офшорної компанії з Панами більше 40 млн. доларів. Для цього він перекупив борг однієї з українських юридичних осіб перед закордонною компанією. Гроші були покладені на рахунок І. Котвіцького в “Ощадбанку Росії” під час Революції Гідності та знаходились там весь 2014 рік. Для переказу ж грошей використовувався державний “Ощадбанк України”, яким керує соратник А. Яценюка та А. Авакова Андрій Пишний.

Народний депутат України VII скликання Ігор Скосар повідомив правоохоронні органи про те, що у 2012 році він особисто дав хабар Арсенію Яценюку через депутата його фракції Миколу Мартиненка за місце в списку в розмірі 6 млн. доларів США, домовляючись особисто з Арсенієм Яценюком, який сьогодні займає посаду Прем’єр-міністра України. На прохання журналістів він пройшов детектор брехні, який підтвердив правдивість його слів.

Міжнародного розмаху набув корупційний скандал з народним депутатом України Миколою Мартиненком – одним з головних спонсорів політичної сили Арсенія Яценюка. Прокуратура Швейцарії звинувачує його компанію Bradcrest Investments в отриманні на її рахунок “відкату” у сумі 15-20% від контракту між держкомпанією “Енергоатом” і чеським заводом “Шкода”.

Вимагаємо від Верховної Ради України розглянути питання про відставку уряду під керівництвом А. Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією.

 

 

 

Прийнято на другій сесії

Івано-Франківської обласної ради

сьомого демократичного скликання

25 грудня 2015 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]