Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Друга сесія)
РІШЕННЯ

 

від 25.12.2015. № 33-2/2015
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України А. Яценюка та Голови Верховної Ради України В. Гройсмана (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Прем’єр-міністру України А. Яценюку та Голові Верховної Ради України В. Гройсману.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

 

Голова обласної ради                                                  Олександр Сич

 

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 25.12.2015 № 33-2/2015

Президенту України
П. Порошенку

Прем’єр-міністру України
А. Яценюку

Голові Верховної Ради України
В. Гройсману

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, у зв’язку з ухваленням Верховною Радою України законів “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” (щодо узгодження Бюджетного кодексу зі змінами до галузевого та податкового законодавства), “Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні”, враховуючи рекомендації Консультативної ради з питань місцевого самоврядування висловлюємо позицію щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства, а саме:

– запровадити внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів України з 01.01.2017 року, оскільки застосування нових правил місцевого оподаткування починаючи з 1 січня 2016 року не узгоджується з законодавством про регуляторну політику і базовими принципами податкового законодавства та частиною третьою статті 27 Бюджетного кодексу України, де зазначено, що закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету (зменшують надходження бюджету та/або збільшують витрати бюджету) і приймаються після 15 липня року, що передує плановому, вводяться у дію не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим;

– переглянути підходи до реформування спрощеної системи оподаткування і встановити термін запровадження змін по спрощеній системі оподаткування з 01.01.2017 року;

– відновити порядок фінансування за рахунок коштів субвенції з державного бюджету компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, пільг з послуг зв’язку та інших пільг, передбачених законодавством;

– при передачі видаткових повноважень з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку фахівців та робітничих кадрів у професійно-технічних закладах державної форми власності передбачити відповідний фінансовий ресурс місцевим бюджетам на їх фінансування;

– залишити податкові преференції агропромисловим товаровиробникам, які діяли до прийняття Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”.

Враховуючи вищенаведене, звертаємося з вимогою переглянути положення та показники державного бюджету на 2016 рік і внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України з метою врахування пропозицій місцевого самоврядування.

Прийнято на другій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
25 грудня 2015 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]