Про звернення обласної ради


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 18.03.2016. № 104-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення
обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України В. Гройсмана, Прем’єр-міністра України А. Яценюка щодо недопущення транзиту російського вантажного транспорту територією України (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України В. Гройсману, Прем’єр-міністру України А. Яценюку.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

Голова обласної ради                                                                                                    Олександр Сич

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 18.03.2016. № 104-4/2016

 

 

Президенту України
П. Порошенку

 

Голові Верховної Ради України
В. Гройсману

 

Прем’єр-міністру України
А. Яценюку

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, вимагаємо від уряду Арсенія Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати антидержавне за змістом і суттю рішення про відновлення такого транзиту з 25 лютого 2016 року.

Ми стурбовані тим, що в умовах російської агресії та окупації частини української території чинна влада зайняла позицію загравання з Російською Федерацією. Попри численні звернення до світової спільноти щодо посилення економічних санкцій проти Росії уряд А. Яценюка досі не пішов на цей крок.
В Україні успішно працюють російські банки, підприємства та установи. Тоді, коли Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти. Складається враження, що основним змістом діяльності чинної влади сьогодні є захист російських економічних інтересів в Україні.

Неприпустимо, що центральна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Такими своїми діями вона вкотре демонструє пріоритет бізнесу над національними інтересами України. Бездіяльність у питанні запровадження дієвих санкцій проти путінської Росії підриває довіру західних союзників до намірів України реально протистояти агресору, а також вбиває їхнє бажання продовжувати свої санкції проти Російської Федерації.

Перемогти ворога можливо лише дієвими засобами, нанесенням йому максимального рівня втрат, зокрема в економічній площині. Припинення транзиту транспорту – один із таких засобів, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. Водночас кожна транзитна російська фура на українських дорогах – це фактично новий снаряд в українських бійців. Більше того, вважаємо, що пропозиція Міністра інфраструктури України А. Пивоварського Міністру внутрішніх справ України А. Авакову щодо забезпечення Нацгвардією та іншими структурами Міністерства внутрішніх справ України супроводу для безперешкодного проходження російських фур нашою територією є абсолютно неприйнятною. Вона наочно демонструє маріонетковий характер нинішнього уряду, який заради гарантування бізнес-інтересів своїх покровителів ладний поставити Україну в принизливе становище.

26 лютого 2016 року ВО “Свобода” та громадські активісти відновили загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України у зв’язку зі зрадницькою, капітулянтською позицією уряду А.Яценюка.

Івано-Франківська обласна рада висловлює свою підтримку акції з блокування руху російських фур територією України. Ми вимагаємо від найвищої влади припинити лобіювання інтересів олігархів та російських окупантів в Україні, не здійснювати політику подвійних стандартів щодо агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України.

 

 

Прийнято на четвертій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
18 березня 2016 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]