Про звернення обласної ради


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 18.03.2016. № 105-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради

 

Враховуючи висновки та пропозиції постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, відповідно до частини 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України В. Гройсмана, Прем’єр-міністра України А. Яценюка щодо прийнятих змін до пенсійного законодавства стосовно підвищення спеціального стажу роботи та встановлення віку, що дає право на пенсію за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України В.Гройсману, Прем’єр-міністру України А. Яценюку, народним депутатам України від області.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                          Олександр Сич

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 18.03.2016. № 105-4/2016

 

Президенту України
П. Порошенку

 

Голові Верховної Ради України
В. Гройсману

 

Прем’єр-міністру України
А. Яценюку

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, стурбовані у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України законів, що звужують права працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років.

Зокрема, 02.03.2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення” № 213-VIII, згідно з яким передбачено поетапне збільшення спеціального стажу роботи (кожного року збільшення стажу на шість місяців протягом 2015-2024 років), що дає право працівникам освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років. Таким чином, починаючи з 2024 року, вищевказані працівники будуть мати право на пенсію за вислугу років за наявності спеціального стажу роботи не менше 30 років.

До прийняття цих змін працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення мали право на пенсію за вислугу років при наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років.

Крім того, 24.12.2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” № 911-VIII, згідно з яким встановлюється вік (в залежності від дати народження від 50-ти до 55-ти років), при досягненні якого працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення будуть мати право на пенсію за вислугу років.

До прийняття таких змін працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення мали право на пенсію за вислугу років незалежно від віку.

Вважаємо, що такі зміни до пенсійного законодавства нівелюють престижність професії педагогів, медиків та працівників соціальної сфери, а також звужують їхні права.

Враховуючи вищезазначене, просимо відмінити прийняті Верховною Радою України зміни до пенсійного законодавства та відновити право працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років при наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років, незалежно від віку, шляхом внесення відповідних змін до законодавчих актів.

 

 

Прийнято на четвертій сесії

Івано-Франківської обласної ради

сьомого демократичного скликання

18 березня 2016 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]