Про звернення Івано-Франківської обласної ради до Верховної Ради України


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(П’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.06.2016. № 191-5/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення Івано-Франківської
обласної ради до
Верховної Ради України

 

Відповідно до статей 47, 48, 85, 92 Конституції України, керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Голови Верховної Ради України А.Парубія щодо підтримки законодавчої ініціативи Кабінету Міністрів України про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва” (додається).
  2. Рішення надіслати Голові Верховної Ради України А.Парубію.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В.Гладія.

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 10.06.2016. № 191-5/2016

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 

З метою забезпечення власним житлом сімей військовослужбовців і добровольців, які брали участь в антитерористичній операції, Кабінетом Міністрів України подано для розгляду Верховною Радою України законопроект “Про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва” (щодо реалізації державних житлових програм) (реєстраційний № 4550 від 04.05.2016).

Задля реалізації можливості вирішення житлової проблеми зазначеної категорії громадян статтю 4 згаданого Закону запропоновано доповнити абзацом про надання учасникам АТО державної підтримки в розмірі 50 відс. від вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту в той час, як для інших категорій громадян розмір держпідтримки залишається у розмірі 30% від нормативної вартості житла. Така ініціатива дозволить зробити придбання власного житла, в першу чергу для сімей військовослужбовців-учасників АТО, доступним, як і передбачалося державною програмою.

18 травня 2016 року цей законопроект розглянуто Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та рекомендовано до прийняття в цілому.

Допомога сім’ям добровольців та військовослужбовців із числа тих, що брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також забезпечення їх усім необхідним сьогодні є обов’язком держави, кордони якої вони захищають ціною власного життя. Саме тому таким родинам в першу чергу слід сприяти у покращенні їхніх житлових умов шляхом надання державної підтримки, адже, як правило, фінансовий стан таких сімей не дозволяє придбати житло власним коштом.

Запропонований законопроект якраз і дає надію учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям на власне житло, на реальне відчуття турботи держави про своїх захисників, її наміру подбати про власну домівку для них та на закріплення пільги на законодавчому рівні.

Зважаючи на те, що забезпечити безкоштовним житлом усіх учасників АТО та членів їх сімей з числа тих, які потребують покращення житлових умов, держава не має змоги, то саме реалізація програми доступного житла у запропонованому форматі стане додатковим інструментом у вирішенні першочергової проблеми більшості сімей військовослужбовців та добровольців, які брали участь в антитерористичній операції. При цьому важливо, що саме Урядом на законодавчому рівні відбувається спроба відстояти інтереси учасників антитерористичної операції та їх сімей в частині забезпечення їх власним житлом за сприяння та підтримки держави.

Беручи до уваги вищезазначене, звертаємося до Вас з проханням підтримати законодавчу ініціативу Уряду про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва” і сприяти якнайшвидшому винесенню на розгляд Верховною Радою України вказаного законопроекту.

 

 

Прийнято на п’ятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
10 червня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]