Про звіт директора Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Олексюка В.В.


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тринадцята сесія)

РІШЕННЯ

від  24.03.2017. № 455-13/2017
м. Івано-Франківськ

 

Про звіт директора
Навчально-методичного
центру культури і туризму
Прикарпаття Олексюка В.В.

 

               Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10.06.2016. № 205-5/2016, Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 18.03.2016. № 121-4/2016, обласна рада

вирішила:

  1. Звіт директора Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Олексюка В.В. про роботу взяти до уваги.

  2. Визнати роботу директора Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Олексюка В.В. задовільною.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                     Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від  24.03.2017. № 455-13/2017

 

 

 

Звіт
директора Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття

Олексюка Василя Васильовича про роботу
з листопада 2015 по листопад 2016 року

 

Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття очолює Олексюк Василь Васильович, заслужений працівник культури України, освіта вища, стаж роботи 49 років, в даній установі працює 21 рік.

Рішенням сесії обласної ради від 09.10.2015 року № 1798-39/2015 укладено контракт з керівником даної установи терміном на один рік.

В 2015 -2016 роках Центр здійснював методичне забезпечення 56 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Колектив (19осіб) Навчально-методичного центру, під керівництвом директора, координує роботу і надає консультативну допомогу 718 закладам культури клубного типу(районні, міські і сільські Будинки культури, Народні доми, клуби), при яких створено і працює 383 любительських об’єднання і клубів за інтересами, в яких бере участь 51820 осіб, в тому числі 480художніх аматорських колективів, які удостоїлись високого звання «народних», «зразкових». За цей період це звання підтвердили -102 колективи.

При Центрі для послуг художників і фотографів діє виставкова зала, де вони мають можливість представити свій творчий доробок. Протягом року проведено 18 різноманітних художніх виставок, створено і діє народний аматорський фотоклуб «Ватра», а також працює репертуарна бібліотека, книжковий фонд якої нараховує більше 42 тисяч примірників книг, де зосереджена література з музичного, вольно-хорового, драматичного, хореографічного та декоративно-ужиткового мистецтва, література з історії розвитку світової культури. Бібліотека надає допомогу керівникам художніх аматорських колективів, викладачам і студентам вищих та спеціалізованих навчальних закладів. Нею користується більше 450 осіб.

Традиційно в області проводяться конкурси, фестивалі, свята, огляди-конкурси, творчі лабораторії, семінари, науково-практичні конференції. Вони охоплюють всі види і жанри аматорського мистецтва та основні розділи культурно-просвітницької діяльності. Характерним є те, що до їх підготовки та проведення залучаються заклади культури області, творчі спілки, громадські організації, але безумовно, основним центром підготовки та проведення цих культурно-мистецьких заходів є навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття.

Центр значну увагу приділяє вивченню творчої ініціативи, талантів, інтелектуальних та творчих здібностей молоді. Часто в області проводяться звіти дитячих та молодіжних колективів, майстрів народної творчості, творчі зустрічі з професійними колективами. Спільно з міськими і районними відділами та управліннями культури, їхніми методичними центрами забезпечується належний рівень культурно-мистецьких програм і відзначення державних, релігійних і професійних свят, Днів сіл і міст, ювілейних і пам’ятних дат визначних постатей нашого краю.

В 2016 році відзначалося 160-річчя від дня народження видатного українського письменника Івана Яковича Франка та 25- річчя Незалежності України. До цих дат в клубних закладах області проведено цикл тематичних масових заходів. Заключним акордом святкування ювілею І. Франка стало проведення 24-го обласного свята ліричної Франкової поезії в с. Лолин Долинського району.

За 2015-2016 роки проведено:

обласне свято народної творчості «Розколяда» в м. Івано-Франківську;

обласний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу читців, присвячений
202-річниці від дня народження Т. Г. Шевченка;

– обласний відкритий конкурс-фестиваль української естрадної пісні «Водограй» (с-ще Брошнів Рожнятівського району);

– обласний відкритий фольклорний фестиваль «Писанка-2015», «Писанка-2016» в м. Коломия;

– обласний відкритий фестиваль народного танцю «Арканове коло»
(м. Івано-Франківськ);

– обласне свято духової музики, присвячене 25-річниці Незалежності України (м. Івано-Франківськ);

– Всеукраїнський конкурс дитячих хорових колективів «Весняні голоси»(м. Тисмениця);

– обласне фольклорне свято «Полонинське літо»(с. Верхній Ясенів Верховинського району);

– обласна Галицька хорова академія, присвячена 25-річниці Незалежності України (м. Івано-Франківськ);

– обласне фольклорне свято патріотичної пісні «Яворина-2016»(с. Липа Долинського району);

– Міжнародний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав»;

– VIобласний відкритий фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела»(м. Снятин);

– обласне фольклорне свято патріотичної пісні ім. Софії Галечко
(м. Надвірна);

– обласний відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю «Червона рута»;

– Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості
(І регіональний етап).

Належна увага приділяється навчанню клубних працівників. На початку червня поточного року на базі закладів культури Тисменицького та Тлумацького районів проведено дводенний обласний семінар директорів та завідувачів методичних центрів районних, міських Будинків культури і Народних домів з основних напрямків культурно-просвітницької роботи. В жовтні поточного року проведено науково-практичну конференцію з хореографічного мистецтва «Перетин двох культур Україна-Грузія» в місті Калуш на базі Калуського коледжу культури і мистецтв, в м. Надвірна – на базі ансамблю танцю «Горянка», в
м. Бурштині в Палаці культури «Прометей»,за участю керівника ансамблю танцю з Грузії Каха Чітаія.

З метою активізації культурно-просвітницької роботи, вивчення стану справ в клубних закладах та надання їм методичної допомоги проведено творчі зустрічі працівників відділу культурно-просвітницької роботи з керівниками районних методичних центрів та сільських Будинків культури і клубів Надвірнянського, Тлумацького, Тисменицького, Рожнятівського районів та Болехівської міської ради. Проведено засідання художньо-методичної ради Навчально-методичного центру на тему «Про роботу методичних центрів та клубних закладів Городенківського, Косівського та Галицького районів».

Всього працівниками Центру для надання методичної і практичної допомоги закладам культури області зроблено 118 виїздів.

На допомогу працівникам клубних закладів області готуються методичні рекомендації, інструктивно-методичні листи з різних напрямків культурно-просвітницької роботи, сценарні розробки, які друкуються в інформаційному бюлетені «Первоцвіт». Нещодавно вийшов з друку №39 цього видання, випущено 5 буклетів про досвід роботи сільських клубних закладів області, переможців обласного огляду-конкурсу клубних закладів у 2015 році.

 

Директор                                                                                                 Василь Олексюк

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]