Про звіт постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Двадцять шоста сесія)

РІШЕННЯ

від 07.12.2018. № 989-26/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про звіт постійної комісії обласної ради
з питань соціально-економічного розвитку,
управління комунальною власністю,
розвитку малого і середнього бізнесу

 

Заслухавши звіт постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу, обласна рада

вирішила:

Звіт постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (додається) взяти до уваги.

 

 

Голова обласної ради                                                                         Олександр Сич

 


 

 

Звіт
постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу утворена відповідно до рішень обласної ради від 17.12.2015. № 6-1/2015 “Про утворення постійних комісій обласної ради” та від 17.12.2015. № 7-1/2015 “Про обрання голів, заступників, голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради”.

До складу постійної комісії входить 5 депутатів. Головою комісії обрано Дзесу Остапа Васильовича, заступником голови комісії Левицького Олександра Михайловича, секретарем комісії Королика Михайла Михайловича. Члени комісії Візінський Іван Васильович та Ленігевич Богдан Васильович. Майже всі засідання комісії відбувалися при повному складі членів комісії. Всі питання порядку денного засідань комісії розглядалися уважно і поглиблено.

За звітний період постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу проведено 34 засідання, з них 4 спільних з іншими постійними комісіями обласної ради.

На засіданнях комісії розглянуто 402 питання, 341 з яких склали проекти рішень, які запропоновано для розгляду на президії та сесії обласної ради, по 319 з них прийнято рішення обласної ради. Крім того, постійно на засіданнях комісії розглядалися питання про надання в оренду приміщень спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. По 345 об’єктах погоджено надання в оренду приміщень, по 110 об’єктах погоджено надання в оренду приміщень на умовах конкурсу (аукціону), по 3 об’єктах – надання приміщень в суборенду. На сьогоднішній день 390 діючих договорів оренди. У 2016 році отримано 10419,5 тис. гривень від оренди, 1269,1 тис. гривень від приватизації, з яких до обласного бюджету перераховано 6500,00 тис. гривень від оренди та 1057,6 тис. гривень від приватизації майна спільної власності територіальних громад області. У 2017 році отримано 12274,2 тис. гривень від оренди майна, з яких 6600,0 тис. гривень перераховано до обласного бюджету. У 2018 році отримано 11837,5 тис. гривень від оренди майна спільної власності територіальних громад області, 2100,0 тис. гривень – від приватизації, з яких 6650,0 тис. гривень перераховано до обласного бюджету від оренди та 1750,0 тис. гривень від приватизації.

На сьогоднішній день на контролі в постійній комісії перебуває 17 регіональних цільових програм, зокрема: програма соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік; цільова програма запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності  аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки; програма розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року; регіональна цільова програма забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві області на 2016-2018 роки; регіональна цільова програма розвитку малого та середнього підприємництва в області на 2017-2018 роки; регіональна цільова програма забезпечення діяльності комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна на 2017-2019 роки; регіональна цільова програма діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення; регіональна цільова програма протипожежного захисту обласних закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту; програма з виконання робіт із землеустрою для забезпечення оформлення права на земельні ділянки спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2017-2018 роки; програма приватизації об’єктів на 2017-2020 роки та Перелік об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках та ін.

Постійно на засіданнях комісії заслуховувалися звіти та інформації про виконання програм, зокрема: соціально-економічного та культурного розвитку області за 2015, 2016, 2017 роки; регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення; розвитку цивільного захисту області; будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області; забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві області; розвитку малого та середнього підприємництва в області; приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2014-2016 роки та ін.

На засіданнях комісії погоджувалися переліки заходів щодо реалізації програм відповідно до компетенції комісії, а саме: соціально-економічного та культурного розвитку області; розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області; пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів та Регіональної цільової програми фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”; регіональної цільової програми “Питна вода”; регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області та ін.

Також розглядалися питання про реорганізацію державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця”, утворення комісії з питань приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця”, створення комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни”.

На засіданні комісії погоджено новий склад конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності для здійснення незалежної оцінки вартості майна спільної власності територіальних громад області та новий склад комісії з проведення конкурсу (аукціону) на право оренди майна спільної власності територіальних громад області.

Розглянуто питання про проведення інвестиційних конкурсів щодо майна спільної власності територіальних громад області; про наглядові ради обласних комунальних підприємств; про проведення інвентаризації майна спільної власності територіальних громад області; про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету; про розподіл коштів спеціального фонду обласного бюджету, що спрямовуються на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області до 2020 року; про Івано-Франківське обласне телебачення “Галичина”.

Розглядалися плани фінансово-господарської діяльності обласних комунальних підприємств “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” та “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”, комунального підприємства з експлуатації майна, автопідприємства обласної ради, заслуховувалися звіти про їх виконання, звіти керівників про роботу та продовження трудових відносин з ними.

Неодноразово на засіданнях комісії розглядалося питання про проходження ліквідаційної процедури обласного комунального підприємства “Торговий дім (об’єднання) Галичина”.

Також були розглянуті такі питання, як про внесення змін до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області; про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад області; про затвердження технічної документації із землеустрою; про затвердження переліків земельних ділянок спільної власності територіальних громад області.

Неодноразово розглядалося і активно обговорювалося питання про внесення змін до перспективного плану формування територій громад області.

На засіданнях комісії розглянуто також питання про створення обласного комунального підприємства обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк”, про заснування агенції регіонального розвитку в Івано-Франківській області.

Заслуховувалися питання про стан виконання рішень з управління об’єктами спільної власності територіальних громад області; про стан, ремонт, утримання і фінансування автомобільних доріг в області.

Постійно розглядалися питання про затвердження нових редакцій Статутів та Положень обласних установ, комунальних підприємств обласної ради; про укладення договорів на безоплатне користування майном; про дозвіл на списання медичного обладнання, автотранспортних засобів.

На засіданні комісії розглянуто питання про передачу цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів; про оренду приміщень адміністративних будівель на вул. Грушевського, 21, вул. Незалежності, 46, вул. Василіянок, 62а у м. Івано-Франківську; про затвердження висновків про вартість продажу об’єктів спільної власності територіальних громад області; про стан збереження та ефективність використання майна спільної власності територіальних громад області; про оренду нерухомого майна (встановлення розміру орендної плати); про управління об’єктами спільної власності територіальних громад області; про Порядок приватизації майна спільної власності територіальних громад області; про Концепцію розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області; про розподіл коштів спеціального фонду обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області.

Щороку, відповідно до компетенції комісії, розглядається питання про план діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів, при потребі вносяться доповнення. На засіданнях комісії розглядалися проекти регуляторних актів: “Про затвердження Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території області”; “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області”; “Про Положення про проведення інвестиційних конкурсів щодо майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”; “Про Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Івано-Франківської області”. Під час розгляду проектів регуляторних актів постійною комісією надавався експертний висновок щодо впливу регуляторного акта. Після цього всі необхідні документи відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” обласною радою направлялися на погодження в Державну регуляторну службу України, однак на кожен проект регуляторного акта надійшла відповідь з служби про відсутність правових підстав для прийняття поданих проектів рішень.

На численні звернення депутатів обласної ради та орендарів неодноразово на засіданнях комісії розглядалося питання про впорядкування орендних відносин з орендарями приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею в м. Надвірній на вул. Сірика, 1а.

На засіданнях комісії розглядався Порядок передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад області, Типовий договір оренди майна, Методика розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад області та пропорції її розподілу, неодноразово вносилися зміни до них.

На завершення звіту хочу подякувати членам комісії за активну участь в роботі та побажати і надалі плідно працювати над покращенням соціально-економічного становища області, управлінням комунальною власністю області, розвитку малого і середнього бізнесу.

 

 

Голова постійної комісії                                                                      Остап Дзеса

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]