Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дев’ятнадцята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 08.12.2017. № 693-19/2017
м. Івано-Франківськ

 

Про нерухоме майно спільної
власності територіальних
громад сіл, селищ, міст області
на пл. Міцкевича, 4
у м. Івано-Франківську

 

 

         Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рішення обласної ради від 21.08.2015. № 1744-38/2015 “Про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, лист комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна від 01.11.2017. № 247, з метою збереження, ефективного та раціонального використання комерційно привабливої нерухомості в центральній частині міста Івано-Франківська – нерухомого майна на пл. Міцкевича, 4, що є об’єктом культурної спадщини, та забезпечення надходжень до обласного бюджету, обласна рада   

вирішила:

  1. Передати в оренду на умовах конкурсу (аукціону) підвальні приміщення площею 318,0кв.м, частину приміщень першого поверху корисною площею 187,7 кв.м та даху площею 30 кв.м адміністративного будинку (літер А), навіс (літер а)  площею 53,6 кв.м на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську як комерційну нерухомість

Управлінню об’єктами  спільної власності територіальних громад області (В. Даниш) спільно з комунальним підприємством Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна (В. Костишин) опрацювати питання щодо передачі зазначеного майна в оренду на умовах конкурсу (аукціону).

  1. Передавати в оренду на короткий строк (не більше п’яти днів та без права продовження строку дії договору оренди) частину приміщень першого поверху корисною площею 96,2 кв.м адміністративного будинку (літер А)  на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську як зал засідань.

Надати комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна повноваження орендодавця тривалістю на 3 (три) роки при передачі зазначеного майна в оренду на короткий строк.

Передачу в оренду майна здійснювати відповідно до вимог рішень обласної ради з питань оренди майна. Кошти, отримані від такої оренди, після відрахування до державного бюджету податку на додану вартість, залишаються на рахунку комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна та спрямовуються для належного утримання  об’єкта культурної спадщини (проведення поточних та капітальних ремонтів), а у разі наявної заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги – на її погашення. Про використання коштів щоквартально інформувати обласну раду.

  1. Передати Раді професійних спілок Івано-Франківської області терміном на п’ять років приміщення другого поверху загальною   площею   431,0 кв.м  адміністративного будинку  (літер А) на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську.

Доручити управлінню об’єктами  спільної власності територіальних громад області укласти з Радою професійних спілок Івано-Франківської області договір на безоплатне користування цими приміщеннями, у якому передбачити зобов’язання щодо відшкодування балансоутримувачу – комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна витрат на комунальні послуги.

  1. Включити до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках, затвердженого рішенням обласної ради від 24.03.2017. № 484-13/2017, будинок (літер Б) площею 174,0 кв.м на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську.

 Управлінню об’єктами  спільної власності територіальних громад області при внесенні змін до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках, передбачити приватизацію зазначеного об’єкта шляхом продажу його на аукціоні.

  1. Комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна провести роботи з ремонту об’єкта культурної спадщини на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську за наявності письмового дозволу органу охорони культурної спадщини.
  1. Управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області дозволити впродовж 2018 року спрямовувати частину плати за оренду приміщень на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську (після відрахування  до  державного  бюджету податку на додану вартість) у розмірі 100 відсотків комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна для належного утримання об’єкта культурної спадщини (проведення поточних та капітальних ремонтів).
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса).

 

 

Голова обласної ради                                                                           Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]