Про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять перша сесія)
РІШЕННЯ

від 27.04.2018. № 834-21/2018
м. Снятин

Про основні напрямки
роботи в області у сфері
соціальної політики

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши та обговоривши інформацію про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики, обласна рада

вирішила:

1. Інформацію департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики взяти до уваги.
2. Рекомендувати головам райдержадміністрацій та районних рад, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад:
2.1. Передбачати в місцевих бюджетах кошти на:
– поліпшення житлових умов соціально незахищених громадян, які відповідно до законодавства мають право на забезпечення житлом на умовах співфінансування;
– виплату громадянам одноразової грошової допомоги на лікування та вирішення невідкладних соціально-побутових питань.
2.2. Вжити заходів щодо облаштування відповідних приміщень, забезпечення координації діяльності суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, з метою впровадження корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство.
3. Рекомендувати головам Богородчанської, Верховинської, Городенківської, Косівської, Рогатинської райдержадміністрацій, Коломийському, Яремчанському міським головам та головам об’єднаних територіальних громад передбачити у місцевих бюджетах кошти на забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 р. № 558 “Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги”.
4. Департаменту соціальної політики облдержадміністрації (В. Корженьовський) забезпечити виконання заходів регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]