Про Порядок надання орендарю згоди орендодавця майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцята сесія)

РІШЕННЯ

 

 

від 20.09.2019. № 1208-30/2019
м. Івано-Франківськ

 

 

Про Порядок надання орендарю
згоди орендодавця майна
спільної власності територіальних
громад сіл, селищ, міст області на
здійснення невідємних поліпшень
орендованого майна

 

             

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, частини другої статті 18 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” обласна рада

вирішила:

  1. Затвердити Порядок надання орендарю згоди орендодавця майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса).

 

Голова обласної  ради                                                                  Олександр Сич


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення обласної ради
від 20.09.2019. № 1208-30/2019

Порядок
надання орендарю згоди орендодавця
майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області
на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна

1. Цей Порядок розроблено з метою визначення процедури надання орендарю згоди орендодавця майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

2. Процедура надання орендарю згоди орендодавця майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна включає такі етапи:
1) подання заяви і пакета документів орендарем;
2) розгляд питання про надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна;
3) прийняття відповідного рішення.

3. Для розгляду питання про надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна орендар подає управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області (надалі – Управління) заяву і такий пакет документів:
1) дефектний акт підписаний орендарем і затверджений балансоутримувачем;
2) інформацію про доцільність здійснення поліпшень орендованого майна;
3) приписи органів пожежного нагляду, охорони праці (за їх наявності);
4) довідку балансоутримувача про вартість об’єкта оренди згідно з даними бухгалтерського обліку на початок поточного року;
5) завірену копію проектно-кошторисної документації, погодженої балансоутримувачем майна;
6) звіт за результатами експертизи кошторисної частини проектної документації на здійснення невід’ємних поліпшень.
7) дозвіл органу охорони культурної спадщини обласної державної адміністрації на проведення робіт на об’єкті оренди (у разі належності об’єкта до об’єктів культурної спадщини).

4. Інформація про доцільність здійснення невід’ємних поліпшень надається обласною державною адміністрацією за поданням відповідного структурного підрозділу (надалі – Уповноважений орган управління) (за його наявності) та/або (за його відсутності) балансоутримувачем майна на підставі наданих орендарем документів.

5. Управління готує та подає проект рішення обласної ради щодо надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна голові обласної ради для організації розгляду його згідно з Регламентом обласної ради.
Постійні комісії обласної ради, до повноважень яких належить порушене у проекті рішення питання, за результатами його розгляду подають Управлінню висновки та рекомендації щодо згоди на здійснення орендарем невід’ємних поліпшень або відмови у їх здійсненні. У разі негативного висновку причина відмови зазначається у протоколі засідань постійних комісій обласної ради.

7. З урахуванням висновків постійних комісій обласної ради та умов договору оренди згода на здійснення орендарем невід’ємних поліпшень орендованого майна надається рішенням обласної ради.

8. Після отримання згоди орендар складає графік виконання робіт і подає його Управлінню.

9. Після здійснення дозволених орендарю невід’ємних поліпшень орендар надає орендодавцеві інформацію про завершення виконання робіт з поданням копій, підписаних замовником і підрядником, актів приймання виконаних робіт, погоджених комунальним підприємством Івано-Франківської обласної ради “Про-Експерт”, та документів, що підтверджують оплату зазначених робіт.

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]