Про припинення (реорганізацію) комунального закладу “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” та комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги”


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять восьма сесія)

РІШЕННЯ

 

від 17.05.2019. № 1146-28/2019
м. Івано-Франківськ

 

Про припинення (реорганізацію)
комунального закладу
Івано-Франківський обласний
центр екстреної медичної допомоги
та медицини катастроф
та
к
омунального закладу
Івано-Франківська станція швидкої
медичної допомоги

 

  Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 104-108 Цивільного кодексу України, статей 59, 78 Господарського кодексу України, статті 16 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”, Закону України від 06.04.2017. № 2002-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я”, статті 4 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань”, Положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10.06.2016. № 205-5/2016, враховуючи лист Міністерства охорони здоров’я України від 27.03.2019. № 25.2.4/8037, з метою покращення якості, доступності та своєчасності надання екстреної медичної допомоги населенню, підвищення ефективності використання бюджетних коштів і кадрового потенціалу обласна рада

вирішила:

  1. Припинити (реорганізувати) комунальний заклад “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” шляхом перетворення його в комунальне некомерційне підприємство “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.
  2. Припинити (реорганізувати) комунальний заклад “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.
  3. Встановити, що комунальне некомерційне підприємство “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” є правонаступником майна, прав та обов’язків комунального закладу “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” та комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги”.
  4. Керівникам вищезазначених закладів попередити працівників про можливе вивільнення, дотримуючись порядку та вимог чинного трудового законодавства України.
  5. Уповноважити департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації створити комісії з припинення вищезазначених юридичних осіб та затвердити їх персональний склад.
  6. Комісіям з припинення в порядку, передбаченому чинним законодавством України, здійснити заходи щодо припинення юридичних осіб та подати на затвердження обласній раді передавальні акти.
  7. Встановити строк для заяви претензій кредиторам – два місяці з дня оприлюднення повідомлення про припинення юридичної особи. Кожна окрема вимога кредитора, зокрема щодо сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування розглядається, після чого приймається відповідне рішення, яке надсилається кредитору не пізніше тридцяти днів з дня отримання юридичною особою, що припиняється, відповідної вимоги кредитора.
  8. Рекомендувати Івано-Франківській обласній державній адміністрації забезпечити розроблення та подання обласній раді на затвердження у встановленому порядку установчих документів вищезазначеного комунального некомерційного підприємства визначивши, що воно належить до суб’єкта господарювання, що здійснює некомерційну господарську діяльність.
  9. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійні комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса) і з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

 

Голова обласної ради                                                                           Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]