Про підтримку звернення активістів громадської організації “Чистий четвер”


 УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія)

РІШЕННЯ

 

від 18.03.2016. № 124-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про підтримку звернення
активістів громадської організації
“Чистий четвер”

 

Розглянувши звернення активістів громадської організації “Чистий четвер”, відповідно до частини 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Підтримати звернення активістів громадської організації “Чистий четвер” щодо політичних репресій учасників люстраційної акції “Чистий четвер” у м.Івано-Франківську (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П.Порошенку, Верховній Раді України та Генеральній прокуратурі України.

 

Голова обласної ради                                                          Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 18.03.2016. № 124-4/2016

 

 

Президенту України
П. Порошенку

Верховна Ради України

Генеральна прокуратура України

ЗВЕРНЕННЯ
щодо політичних репресій проти учасників
люстраційної акції “Чистий четвер” у м. Івано-Франківську

Політичні репресії, кримінальне переслідування за патріотичні переконання та свавілля правоохоронної системи в Україні набувають загрозливих масштабів, вони застосовані і до активістів акції “Чистий четвер” у м. Івано-Франківську.

Влада використовує прокурорів та органи досудового розслідування поліції для розправи над патріотами, учасниками Революції Гідності та бійцями АТО.

Все це відбувається у той час, коли жодного корупціонера не засуджено і навіть не люстровано, вбивці Небесної сотні на волі, а правоохоронні органи фальсифікують документи для замовних кримінальних та політичних справ.

Слідчі дії та слідство у справі “смітникової” люстрації проводяться упереджено та необ’єктивно, оскільки стверджується, що патріоти – злочинці в очах української влади, а прислужники режиму Януковича – жертви! Так в Івано-Франківській області люстровано аж 13 чиновників режиму Януковича! Чим займається Міністерство юстиції та його територіальні органи, якщо люстраційні процеси в Україні та в Івано-Франківській області зайшли в глухий кут? Чому відсутня відповідна реакція Глави держави та правоохоронних органів на невиконання Міністерством юстиції України вимог Закону України “Про очищення влади”? Ганебно та надзвичайно прикро жити в епоху подвійних стандартів. Собі – все, патріотам – закон?

Вже близько року минуло з часу минулорічної квітневої події, а влада тільки тепер заметушилась і відверто почала “шити справу” патріотам. Складається враження, що вказівка прийшла згори, і це не приховують прокурори та слідчі. Спочатку активістів допитували як свідків, потім кількох з них фіктивно оголосили у розшук, тепер оголошують про підозру за надуманими статтями Кримінального кодексу.

Нагадуємо, що саме спровокувало події люстраційної акції “Чистий четвер”.

Кавацюк В. В. був призначений на посаду начальника Головного управління юстиції в Івано-Франківській області у 2010 році (коли В. Янукович став Президентом України), а тому згідно із Законом України “Про очищення влади” мав бути негайно звільнений як посібник влади регіоналів та злочинного режиму Януковича.

25 березня 2015 року Головним управлінням юстиції
в Івано-Франківській області, всупереч вимогам статті 37 Конституції України, зареєстровано т. зв. “Опозиційний блок”, що є актом посібництва сепаратизму та російській окупації. “Опозиційний блок” – це кадрова трансформація Партії регіонів, основи режиму Януковича.

Незважаючи на ці факти, Головним управлінням юстиції
в Івано-Франківській області в особі його керівника Кавацюка В. В., який є близьким родичем куратора Івано-Франківщини від Партії регіонів та колишнього працівника Міністерства юстиції України Гдичинського Б. П. зареєстровано “Опозиційний блок”.

Таким чином, зусиллями В. Кавацюка та Б. Гдичинського відбулася спроба легалізувати в Івано-Франківській області “п’яту колону” Кремля, що несе загрозу державній безпеці України.

Оскільки за посадою саме начальник Головного управління юстиції в області повинен був займатись люстрацією, то процес очищення влади не міг розпочатися без звільнення Кавацюка.

Вимога до Головного управління юстиції в області виконати Закон України “Про очищення влади” – основна мотивація дій активістів “Чистого четверга”. Цю обставину ігнорує та замовчує слідство.

Ми розуміємо, що влада не зупиниться і буде кидати за грати активістів по одному, залякуючи всіх інших. Необхідно зупинити наступ цих недолюстрованих громадою чиновників.

Викликає глибоке занепокоєння той факт, що справжніх патріотів та відданих захисників України судять нелюстровані судді, а справи проти них порушуть слідчі поліції та прокурори часів Януковича.

Ми не просимо, а вимагаємо від Президента України, Голови Верховної Ради України, а також правоохоронних та судових органів припинити переслідування патріотів та учасників акції “Чистий четвер”, а кримінальне провадження закрити.

 

Активісти ГО “Чистий четвер”,
представники Національного руху
“Державницька ініціатива Яроша”.

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]