Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал”, співзасновником якого є Івано-Франківська обласна рада


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять третя сесія)
 

РІШЕННЯ

 

від 21.09.2018. № 953-23/2018
м. Івано-Франківськ

 

Про реформування друкованого
засобу масової інформації
та редакції літературно-художнього
і громадсько-політичного журналу
Перевал, співзасновником якого є
Івано-Франківська обласна рада

 

Відповідно до ст. ст. 43, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ч. 3 ст. 4 Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, ст. ст. 8, 20, 21, 22 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, Цивільним та Господарським Кодексами України, на підставі пропозиції трудового колективу редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” (як друкованого ЗМІ) та його редакції (як юридичної особи) стосовно способу реформування, враховуючи висновки постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, обласна рада

вирішила:

  1. Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації журналу “Перевал” (Свідоцтво серії КВ № 3015 від 26.01.1998 р.) та редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” (Виписка з ЄДРПОУ серії АГ № 252182) з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.
  2. Рішення надіслати центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах (Державному комітету телебачення і радіомовлення України) для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування, центральному органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (Міністерству юстиції України) та трудовому колективу редакції.
  3. Доручити голові обласної ради укласти з редакцією угоду (договір) про зміну засновника (складу співзасновників) та збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації після її перетворення відповідно до вимог Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” та вимог цивільного законодавства України в суб’єкт господарювання.
  4. Виконання функцій комісії з перетворення редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” покласти на головного редактора Ткачівського Ярослава Васильовича.
  5. Головному редактору редакції літературно-художнього і громадсько- політичного журналу “Перевал” Ткачівському Ярославу Васильовичу:

5.1. Провести процедуру реорганізації шляхом перетворення редакції з дотриманням вимог законодавства України.

5.2. У встановлений термін після прийняття рішення повідомити державного реєстратора про реорганізацію юридичної особи шляхом її перетворення та в подальшому подати в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного  державного реєстру відповідних записів.

  1. Після реформування друкованого засобу масової інформації журналу “Перевал” (Свідоцтво серії КВ № 3015 від 26.01.1998 р.) та редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” (Виписка з ЄДРПОУ серії АГ № 252182) шляхом перетворення в суб’єкт господарювання приміщення редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” першого поверху загальною площею 34,8 кв. м за адресою
    м. Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, 25 передати в оренду терміном на 15 років з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій.
  2. Рішення розмістити на офіційному веб-сайті Івано-Франківської обласної ради в мережі Інтернет та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]