Про реформування редакції газети “Галичина”


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 31.03.2016. № 135-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про реформування
редакції газети “Галичина”

 

Керуючись частиною 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 4, 9, 12 Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, статтями 8, 20 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, Цивільним та Господарським кодексами України, на підставі пропозиції трудового колективу редакції газети “Галичина” стосовно способу та етапу реформування, враховуючи висновки постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, обласна рада

вирішила:

  1. Визначити спосіб реформування редакції газети “Галичина” шляхом виходу Івано-Франківської обласної ради зі складу її співзасновників з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації на другому етапі реформування.
  2. Надіслати це рішення центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах (Державному комітету телебачення і радіомовлення України) для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування та центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (Міністерству юстиції України), а також трудовому колективу редакції.
  3. Після включення редакції газети “Галичина” до переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на другому етапі, розпочати її перетворення, для чого укласти договір з редакцією газети “Галичина” про вихід Івано-Франківської обласної ради з 01.04.2018 р. зі складу співзасновників газети з умовою збереження назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості цього друкованого засобу масової інформації.
  4. Майно, яке на момент набрання чинності Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” перебувало на балансі редакції газети “Галичина”, передати безоплатно у власність редакції газети “Галичина” за умови подальшого функціонування цього друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості.
  5. Приміщення редакції газети “Галичина” в будинку на вул. Січових Стрільців, 25 в м. Івано-Франківську передати з 01.04.2018 р. в оренду редакції на 15 років з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій.
  6. Рішення опублікувати у місячний термін з дня його прийняття в газеті “Галичина”.
  7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                                               Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]