Про реформування редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал”


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(П’ята сесія)

РІШЕННЯ

від 10.06.2016. № 199-5/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про реформування
редакції літературно-художнього
і громадсько-політичного
журналу “Перевал”

 

Керуючись частиною 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 4, 9, 12 Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, статтями 8, 20 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, Цивільним та Господарським кодексами України, на підставі пропозиції трудового колективу літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” стосовно способу та етапу реформування, враховуючи висновки постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, обласна рада

вирішила:

  1. Визначити спосіб реформування редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” шляхом виходу Івано-Франківської обласної ради зі складу її співзасновників з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації на другому етапі реформування.
  2. Надіслати це рішення центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах (Державному комітету телебачення і радіомовлення України) для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування та центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (Міністерству юстиції України), а також трудовому колективу редакції.
  3. Після включення редакції до переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на другому етапі, розпочати її перетворення, для чого укласти договір з редакцією літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” про вихід Івано-Франківської обласної ради з 11.06.2018 р. зі складу співзасновників журналу з умовою збереження назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості цього друкованого засобу масової інформації.
  4. Майно, яке на момент набрання чинності Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” перебувало на балансі редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал”, передати безоплатно у власність редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” за умови подальшого функціонування цього друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості.
  5. Частину приміщення I поверху загальною площею 34,8 кв. м редакції літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” в будинку на вул. Січових Стрільців, 25, кімната 1 в м. Івано-Франківську передати в оренду редакції на 15 років з розміром орендної плати, встановленим для бюджетних організацій.
  6. Рішення опублікувати у місячний термін з дня його прийняття в газеті “Галичина” та літературно-художньому і громадсько-політичному журналі “Перевал”.
  7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]