Про реформування системи освітніх інтернатних закладів області в умовах Національної стратегії деінституалізації


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять четверта сесія)

РІШЕННЯ

 

від 19.10.2018 № 976-24/2018
селище Печеніжин

 

Про реформування системи освітніх
інтернатних закладів області
в умовах Національної стратегії
деінституалізації

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 25, 66 Закону України “Про освіту”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 р. № 526-р “Про Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та план заходів з реалізації її І етапу”, заслухавши та обговоривши інформацію про  реформування системи освітніх інтернатних закладів області в умовах Національної стратегії деінституалізації, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації про реформування системи освітніх інтернатних закладів області в умовах Національної стратегії деінституалізації  прийняти до відома (додається).
  2. Обласній державній адміністрації підготувати розпорядження про трансформацію закладів інституційного догляду відповідно до черговості.
  3. Департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації (В. Кімакович):
  • включати представників інститутів громадянського суспільства, депутатів обласної ради (за їх згодою) до складу міждисциплінарних команд для трансформації закладів інституційного догляду;
  • забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти у разі реорганізації закладів інституційного догляду;
  • вивчити можливість використання вивільнених за результатами деінституалізації приміщень для освітніх потреб області;
  • забезпечити зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти обласного підпорядкування за рахунок скорочення видатків обласного бюджету на утримання інтернатних закладів  за результатами деінституалізації.
  1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо працевлаштування працівників, вивільнених із закладів освіти у зв’язку із деінституалізацією.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                             Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]