Про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соціального захисту населення області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять перша сесія)

РІШЕННЯ

від 27.04.2018. № 835-21/2018
м. Снятин

 

Про реформування та
вдосконалення роботи
інтернатних установ
сфери соціального захисту
населення області

 

Відповідно до ст. 43, 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради
від 10.06.2016. № 205-5/2016, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соціального захисту населення області взяти до уваги.
  2. Департаменту соціальної політики облдержадміністрації (далі – Департамент) (В.Корженьовський) розробити та затвердити до 01.06.2018 року перспективні плани розвитку інтернатних установ сфери соціального захисту населення області на 2018-2021 роки.

2.1. Департаменту спільно з інтернатними установами сфери соціального захисту населення області сформувати пооб’єктний перелік фінансування капітальних видатків та видатків на виготовлення проектно-кошторисної документації, а також пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази закладів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету, і подати відповідні пропозиції облдержадміністрації та обласній раді до 01.08.2018 року.

2.2. Департаменту спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації (М. Стовбан) визначити потребу населення області у соціальній послузі стаціонарного догляду.

  1. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (М.Стовбан) сприяти в проведенні медичних оглядів, лікувально-діагностичного процесу та виготовленні ліцензії на медичну практику.
  2. Коломийському геріатричному пансіонату (далі – пансіонат) (Р.Лазорко) вжити заходів щодо реєстрації права власності на нерухоме майно пансіонату за територіальними громадами сіл, селищ, міст області в особі обласної ради та оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки для обслуговування пансіонату за адресами: вул. Довбуша, 50, вул. Довбуша, 50а,

    вул. Трильовського, 25 у м. Коломиї.

  3. Рекомендувати головам Богородчанської, Калуської, Надвірнянської, Рожнятівської райдержадміністрацій та районних рад, Болехівському, Бурштинському, Івано-Франківському, Калуському, Коломийському, Яремчанському міським головам, головам об’єднаних територіальних громад проаналізувати потребу адміністративно-територіальних одиниць у послугах стаціонарного догляду та розглянути можливість створення стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для постійного (тимчасового) проживання одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду.
  4. Рекомендувати головам райдержадміністрацій та районних рад, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад для забезпечення розвитку сімейних форм виховання і зменшення направлень дітей з інвалідністю до дитячих будинків-інтернатів сфери соціального захисту населення, посилити роботу в напрямку надання дітям з інвалідністю, сім’ям, у яких виховуються діти з інвалідністю, соціальних, реабілітаційних, освітніх, медичних послуг, зокрема шляхом створення мережі центрів соціальної підтримки дітей та сімей, а також реабілітаційних центрів, з урахуванням фінансових можливостей бюджетів.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]