Про розвиток театрального та музичного мистецтв і музейної справи на Івано-Франківщині (здобутки, проблеми, перспективи)


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Двадцять дев’ята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 12.07.2019. № 1158-29/2019
м. Коломия

 

Про розвиток театрального
та музичного мистецтв і музейної
справи на Івано-Франківщині
(здобутки, проблеми, перспективи)

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши та обговоривши інформацію про розвиток театрального та музичного мистецтв і музейної справи на Івано-Франківщині (здобутки, проблеми, перспективи), обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації про шляхи розвитку театрального та музичного мистецтв і музейної справи на Івано-Франківщині (здобутки, проблеми, перспективи) взяти до уваги.
  2. Обласній державній адміністрації подати на розгляд обласної ради пропозиції щодо врахування:

2.1. При черговому внесенні змін до обласного бюджету за підсумками його виконання у 2019 році додаткової потреби в коштах на забезпечення підвищення розміру посадових окладів працівникам Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка (Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка) у зв’язку з присвоєнням статусу “національний”.

2.2. При формуванні обласного бюджету на 2020 рік:

– потреби в коштах на забезпечення виплат працівникам театральних закладів обласного підпорядкування, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2010 року № 109 “Про оплату праці працівників закладів культури, яким надано статус академічних”;

– виділення додаткових коштів для збільшення фонду заробітної плати з метою здійснення стимулюючих виплат працівникам національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського та академічних творчих колективів Івано-Франківської обласної філармонії імені
Іри Маланюк за присвоєння статусу “національний” та “академічний”.

– потреби в коштах на зміцнення матеріально-технічної бази (капітальні ремонти, заміна технічних засобів, закупівля автотранспорту та музичних інструментів, поповнення музейних фондів) театрально-концертним та музейним закладам обласного підпорядкування.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Перший заступник
голови обласної ради                                                                      Василь Гладій

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]