Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Двадцять восьма сесія)

РІШЕННЯ

 

від  17.05.2019. № 1111-28/2019
м. Івано-Франківськ

 

 

Про стан виплати заробітної плати
працівникам бюджетних установ
області

 

 

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію обласної державної адміністрації про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області взяти до уваги.
  2. Звернутись до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана та Голови Верховної Ради України А. Парубія щодо забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів області (додається).
  3. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення вжити всіх необхідних заходів щодо оптимізації видатків місцевих бюджетів, спрямування нерозподілених вільних залишків коштів загального фонду, які склалися станом на 1 січня 2019 року та коштів від перевиконання місцевих бюджетів за відповідні звітні періоди, в першу чергу, на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук), з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк) та з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 17.05.2019. № 1111-28/2019

 

Премєр-міністру України
В. Гройсману

 

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією, що склалася в області із забезпеченістю коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів Івано-Франківської області.

В першу чергу це стосується закладів освіти та охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів освітньої та медичної субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам.

В цілому по області у 2019 році розрахунковий обсяг незабезпеченості бюджетними призначеннями на оплату праці працівників бюджетних установ, з урахуванням проведених протягом року заходів з оптимізації видатків, орієнтовно складе 315,5 млн. гривень, в тому числі тих, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції – 159,5 млн. гривень, освітньої
субвенції – 84,1 млн. гривень. З метою тимчасового врегулювання ситуації з початку року на вказану мету додатково спрямовано за рахунок власних фінансових ресурсів місцевих бюджетів різних рівнів близько
120,0 млн. гривень.

Проте, станом на 01 травня 2019 року обсяг кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області склав 125,4 млн. гривень, в тому числі термін виплати якої минув
31,7 млн. гривень.

Враховуючи зазначене, просимо переглянути показники Державного бюджету України як це передбачено п. 17 Прикінцевих положень Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік” в частині збільшення обсягів освітньої та медичної субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам та врахувати при розподілі потребу в коштах для Івано-Франківської області в сумі 243,6 млн. гривень.

 

Прийнято на двадцять восьмій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання 17 травня 2019 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]