Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Сімнадцята сесія)
РІШЕННЯ

від 15.09.2017. № 590-17/2017
м. Івано-Франківськ

 

Про стан виплати заробітної
плати працівникам бюджетних
установ області

  

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

 Інформацію обласної державної адміністрації про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області взяти до уваги.

  1. Схвалити звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України

    В. Гройсмана, Верховної Ради України, Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо забезпечення коштами для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області (додається).

  2. Звернення надіслати Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Верховній Раді України, Міністерству фінансів України та Міністерству охорони здоров’я України.
  3. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад спрямовувати нерозподілені вільні залишки коштів загального фонду, які склалися станом на 01.01.2017 року, та кошти від перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів за відповідні звітні періоди, в першу чергу на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, не допустивши виникнення простроченої кредиторської заборгованості.
  4. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук), з питань охорони здоров’я та соціальної політики

    (М. Піцуряк), з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 15.09.2017. № 590-17/2017

 

Прем’єр-міністру України
В. Гройсману
Верховній Раді України
Міністерству фінансів України
Міністерству охорони здоров’я України

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією стосовно забезпеченості місцевих бюджетів Івано-Франківської області видатками на оплату праці працівникам бюджетної сфери, особливо закладів охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету.

У цілому незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам бюджетної сфери області (лише за обов’язковими виплатами) до кінця 2017 року, складає 376,3 млн. гривень, у тому числі по установах галузі охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної
субвенції – 181,0 млн. гривень, галузі освіти – 155,6 млн. гривень, з них що фінансуються за рахунок освітньої субвенції – 18,7 млн. гривень, інших галузей – 39,7 млн. гривень.

Така ситуація призводить до виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, яка станом на 13.09.2017 року склала 35,8 млн. гривень, в тому числі за липень п.р. –  3,9 млн. гривень. При цьому, особливо гостро це відчувається в установах і закладах охорони здоров’я Богородчанського, Верховинського, Городенківського, Коломийського, Косівського, Рогатинського, Снятинського та Тлумацького районів.

З метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області, за рахунок власних ресурсів місцевих бюджетів різних рівнів, додатково на оплату праці спрямовано 145,2 млн. гривень, з них на фінансування галузі охорони здоров’я – 35,3 млн. гривень, галузі освіти – 55,7 млн. гривень.

Органами виконавчої влади на місцях та органами місцевого самоврядування і надалі будуть вживатися заходи, спрямовані на забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, однак вирішити це питання лише за рахунок фінансового ресурсу місцевих бюджетів області немає можливості.

Виходячи з наведеного, з метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області просимо виділити з державного бюджету додаткові кошти
 в сумі 336,6 млн. гривень.

Прийнято на сімнадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
15 вересня 2017 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]