Про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти області в умовах децентралізації


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять четверта сесія)

РІШЕННЯ

 

від 19.10.2018 № 975-24/2018
селище Печеніжин

 

Про стан та перспективи розвитку
позашкільної освіти області
в умовах децентралізації

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 66 Закону України “Про освіту”, заслухавши та обговоривши інформацію про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти області в умовах децентралізації, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти області в умовах децентралізації прийняти до відома (додається).
  2. Департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації (В. Кімакович) забезпечити зміцнення матеріально-технічної бази закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування.
  3. Рекомендувати районним, міським радам та радам об’єднаних територіальних громад:

3.1. Забезпечити право дітей на здобуття позашкільної освіти за різними напрямами позашкільної освіти відповідно до їх здібностей, обдарувань, уподобань та інтересів.

3.2. Взяти під особистий контроль ситуацію стосовно функціонування закладів позашкільної освіти та не допустити їх безпідставної ліквідації або реорганізації.

3.3. Розглянути можливість створення комплексних закладів позашкільної освіти для організації роботи з вихованцями, учнями і слухачами за різними напрямами позашкільної освіти (за потреби) або укласти угоди з обласною (районною, міською) радою про надання освітніх послуг закладами позашкільної освіти відповідного підпорядкування.

3.4. Сприяти залученню учнівської молоді, зокрема дітей з особливими освітніми потребами, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, до здобуття позашкільної освіти.

3.5. Передбачати кошти в місцевих бюджетах на розвиток позашкільної освіти, зокрема для матеріально-технічного забезпечення закладів.

3.6. Забезпечувати пільговий проїзд вихованців закладів позашкільної освіти до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки в місцевих бюджетах.

3.7. Здійснювати заходи щодо активізації участі вихованців гуртків закладів загальної середньої та позашкільної освіти в конкурсах, виставках, змаганнях тощо.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]