Про  функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи  


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять шоста сесія)

РІШЕННЯ

від 21.12.2018. № 1028-26/2018
м. Івано-Франківськ

Про  функціонування закладів
первинної медичної допомоги
в умовах впровадження
медичної реформи

  

Відповідно до ст. 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши та обговоривши інформацію щодо функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи, враховуючи проблемні питання імплементації першого етапу реформування медичної галузі області,  обласна рада

вирішила:

  1. Взяти до уваги інформацію щодо функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи (додається).
  2. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (М. Стовбан):

2.1. Забезпечити моніторинг реалізації проектів, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 року № 983.

2.2. Здійснювати контроль за ходом національної кампанії “Лікар для кожної сім’ї” та підписанням договорів з Національною службою здоров’я України.

2.3. Продовжувати інформаційний супровід ходу медичної реформи в закладах охорони здоров’я області, що надають первинну медичну допомогу.

2.4. Надавати консультативну допомогу з питань організації медичної допомоги у новостворених об’єднаних територіальних громадах області.

  1. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад:

3.1. Вжити заходів щодо забезпечення закладів первинної медичної допомоги комп’ютерною технікою та широкосмуговою мережею Інтернет.

3.2. Активізувати роботу з переходу закладів, що надають первинну медичну допомогу, з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства.

3.3. Вжити заходів щодо приведення матеріально-технічної бази закладів, що надають первинну медичну допомогу, у відповідність до Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України
від 26.01.2018 р. № 148.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В.Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М.Піцуряк).

 

Голова обласної ради                                                                 Олександр Сич

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]