Про хід виконання регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Шоста сесія)

РІШЕННЯ

від 24.06.2016. № 242-6/2016
с. Матеївці Коломийського району

 

Про хід виконання регіональної
цільової програми заходів та
робіт у галузі розвитку
земельних відносин в
Івано-Франківській області
до 2020 року

 

Заслухавши звіт головного управління Держгеокадастру в області про стан виконання регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року, відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Звіт головного управління Держгеокадастру в області про стан виконання регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року взяти до уваги.
  2. Райдержадміністраціям, районним, сільським, селищним та міським радам, головному управлінню Держгеокадастру в області забезпечити:

2.1. Проведення робіт з поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів та введення їх у дію відповідно до вимог Податкового кодексу України та Закону України “Про оцінку земель”.

2.2. Використання орендарями земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності на підставі зареєстрованих договорів оренди та науково обґрунтованих, екологічно-безпечних сівозмін.

2.3. Додержання вимог статті 288.5 Податкового кодексу України щодо визначення розміру орендної плати, особливо за землі несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, згідно з нормативною грошовою оцінкою.

2.4. Співпрацю з державними підприємствами, установами, організаціями, в користуванні яких перебувають земельні ділянки, але права на них не зареєстровано у встановленому законом порядку, з метою проведення їх інвентаризації для внесення відомостей до Державного земельного кадастру.

2.5. Встановлення в натурі (на місцевості) меж об’єктів та територій природно-заповідного фонду, прибережних захисних смуг вздовж річок, навколо озер, водосховищ та інших водойм для збереження природного екологічного балансу і забезпечення охорони навколишнього природного середовища.

  1. Рекомендувати головному управлінню Держгеокадастру в області:

3.1. Провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо укладення договорів оренди земельних часток (паїв) усіма суб’єктами господарювання.

3.2. Опублікувати в засобах масової інформації області роз’яснення відповідно до Закону України від 07.07.2011 № 3613-VI “Про Державний земельний кадастр” та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 “Про затвердження порядку ведення державного земельного кадастру” щодо процедури та шляхів вирішення питань, які виникають у зв’язку з необхідністю виправлення помилок, допущених при виготовленні технічної документації із землеустрою на земельні ділянки.

  1. Верховинській (О. Лютий), Галицькій (Я. Бартків), Городенківській (Б. Кобилянський), Долинській (Ю. Мазур), Косівській (З. Томащук), Надвірнянській (О. Кеніз), Рогатинській (Н. Цимбаліста), Снятинській (Б. Свіщовський), Тисменицькій (І. Семанюк), Тлумацькій (В. Габурак) райдержадміністраціям та виконавчим комітетам Болехівської (Б. Мельник), Івано-Франківської (Р. Марцінків), Коломийської (І. Слюзар) та Яремчанської (В. Онутчак) міських рад вжити заходів щодо встановлення меж сіл, селищ, міст обласного та районного значення.
  2. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (Г. Карп) щорічно передбачати кошти на здійснення заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в області, виходячи з можливостей дохідної частини обласного бюджету.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба і постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин (І. Приймак).

 

Голова обласної ради                                                                      Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]